Het Thuisgevoel
Image default
Aanbiedingen

Wat u moet weten over vloerverwarming

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor vloerverwarming van 123vloerverwarming. In het verleden kozen mensen voornamelijk voor deze optie als het om de badkamer ging. De badkamer is namelijk de meest vochtige plek in huis en daarom vaak de eerste plek waar schimmel ontstaat. Door uw vloer in de badkamer te verwarmen, heeft u niet alleen op de koude dagen warme voeten, maar voorkomt u ook schimmelvorming op muren of oppervlakten. Tegenwoordig kiezen mensen echter steeds vaker voor deze vorm van verwarming in het hele huis als alternatief voor radiatoren. Zelfs in oude huizen is het mogelijk door vloerverwarming te laten frezen. Wat is de reden van deze populariteit? 

Voordelen van vloerverwarming

Een groot voordeel van het aanschaffen van dit type verwarming is het kostenplaatje. De aanschaf en installatie mag dan wat meer kosten dan bij radiatoren, maar op de lange termijn zult u veel geld besparen. Dat komt omdat de vloer sneller warme afgeeft als de verwarming op de juiste manier is aangelegd. Een snellere afgifte van warmte aan de ruimte betekent dat u minder hoeft te stoken. Vooral in de lente en herfst zult u zeker een verschil in de rekening merken. Een ander voordeel is dat radiatoren ruimte innemen en de verwarming in uw vloer niet. Het staat netter in uw huis en u hoeft met het plaatsen van meubelen of het leggen van een vloer geen rekening te houden met radiatoren die in de weg staan.

Waarom vloerverwarming frezen?

Ook als u geen nieuwbouwwoning heeft, kunt u bij 123Vloerverwarming terecht om vloerverwarming te laten frezen. Maar hoe kunt u voor deze manier van verwarmen kiezen als uw vloer er al in ligt? Frezen is hierbij het antwoord. Vloerverwarming frezen houdt in dat er een deel van de vloer wordt weggeslepen om er vervolgens de buizen voor de verwarming in te leggen. Een frees schraapt als het ware cement weg zodat er plek komt voor verwarmingsbuizen onder uw vloer. De vloer hoeft dus niet verhoogd te worden. Heeft u nog vragen? Dan kan u bij de experts van 123Vloerverwarming terecht.

https://www.123vloerverwarming.nl/vloerverwarming-infrezen/