Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

De juiste showroom- en werkplaatslampen

In een toonzaal kan van alles gepresenteerd worden. Auto’s, caravans, meubels, deuren, kozijnen, audio- en videoapparatuur, kunstvoorwerpen et cetera. Het idee achter zo’n zaal, ook wel showroom genoemd, is kopers de gelegenheid te bieden bepaalde producten te bekijken en bevoelen. Vaak gaat het om prijzige artikelen waarbij het belangrijk is dat de klant ziet en eventueel ervaart wat hij aanschaft.

We nemen een zitbank als voorbeeld. In een krantenadvertentie en tv-commercial kan een sofa er prachtig uitzien. De mensen die erop zitten lachen en genieten, wat de bank nog aantrekkelijker maakt. Maar om erachter te komen of dit voor u dé ideale bank is, is de reclame-uiting echt niet voldoende. Uw gezinsleden en u zullen er de komende jaren vrijwel dagelijks gebruik van maken, dus uitproberen is een must. In de showroom kunt u op de bank zitten, de stoffering voelen, het onderstel bekijken en de kleur beoordelen. Voor het laatste is showroom verlichting nodig oftewel lampen met de juiste CRI-waarde. CRI is de afkorting van Colour Rendering Index en geeft de kleurechtheid aan van objecten die door een bepaalde lamp worden verlicht. De schaal gaat van 0 tot 100 en hierbij wordt het kunstlicht vergeleken met natuurlijk daglicht. Hoe hoger het getal hoe levensechter het licht. De meeste moderne ledlampen hebben een CRI-waarde tussen de 80 en 100.

Een firma die alles weet over CRI is Led Design Holland. LED verlichting werkplaats, fabriekshal, magazijn, kantoor of winkel: Led Design Holland geeft passend advies. LDH is specialist als het om bedrijfslichtplannen gaat. Zo’n 3D-plan wordt in een geavanceerd computerprogramma gemaakt. Het plan vertelt heel precies hoe ideale werkomstandigheden qua licht tot stand gebracht worden. Welke ledlampen zijn geschikt? Hoeveel armaturen zijn er nodig? Waar in het plafond of aan de muur moeten de afzonderlijke lichtbronnen geplaatst worden? Hoe lang duurt de installatie? Hoeveel gaat het project kosten? Al deze vragen worden beantwoord. Als de klant akkoord is met de aanbevelingen, verzorgt Led Design Holland de inkoop en de installatie van de leds.

https://www.leddesignholland.nl/