Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

De step door de jaren heen

Wie is er niet met een step opgegroeid? Heerlijk op de stoep of op een parkeerplaats met de step. Zo snel mogelijk steppen, zodat jij die stepkampioen van de straat was. Of niet. Hoe dan ook is het eerlijk nostalgisch speelgoed. Ook leuk om te weten: op een normale step kunnen snelheden van 30 km per uur worden gehaald.

Het is helemaal leuk dat de step een hele groei heeft doorgemaakt, in de loop van de jaren. Je kunt er nu zelfs soms mee steppen op de openbare weg. Alhoewel steppen… Bij de elektrische step is het soms vooral goed staan.

Het begin van de step

Van speelgoedstep naar de fat tire e-scooter! In 1817 was de eerste step. Het was een soort onderdeel in het proces bij het ontwikkelen van de eerste typen fietsen. De eerst step is ontwikkeld door de Duitse baron Karl Friedrich Freiherr van Drais de Sauerbronn. Zo, dat is een hele mond vol, nietwaar?

In de jaren 30 begonnen notabene kinderen zelf een step te maken. Dit deden ze door rolschaatsen aan een plank te maken. Hoewel het misschien iets meer weg had van een skateboard dan een step…

Gemotoriseerde step

Het duurt nog wel even voor we bij de fat tire e-scooter zijn. Rond 1910-1930 begon men ook gemotoriseerde steps te maken. Men noemde het toen de autoped. Deze step had 10-inch banden. De motor monteerde men meestal aan het voorwiel. De stap had ook een claxon, een koplamp en een achterlamp.

Fat tire e-scooter

Tegenwoordig zijn er ook elektrische steps die zelfs de openbare weg op mogen. Het is altijd fascinerend wat er allemaal mogelijk is en hoe producten zich blijven ontwikkelen. Heel mooi om te zien. De keuze in elektrische steps is tegenwoordig ook enorm groot. Er zijn heel veel winkels die elektrische steps verkopen.

Het is wel belangrijk om de juiste step te kopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de fat tire e-scooter? De fat tire e-scooter is een heel mooi voorbeeld van de vooruitgang van techniek. Een prachtig staaltje van techniek en kwaliteit, verwerk in een mooi product.

https://www.fastfuriousscooters.nl/elektrische-step/ecruiser-x1-fat-tire-escooter