Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Een taxateur in Roermond

Een taxateur is iemand die als hoofdtaak bepaalt wat de waarde is van een woning, een gebouw of een stuk grond. Deze taxateur heeft een onafhankelijk oordeel. Wanneer er getaxeerd wordt gebeurt dat altijd aan de hand van een aantal richtlijnen. Dit moet altijd, taxeren is namelijk niet gemakkelijk en zeker niet voor iedereen weggelegd. Taxeren is nodig voor de verstrekking van een hypotheek of verzekering en voor het bepalen van de fiscale waarde door de belastingdienst. Daarnaast zijn er ook nog taxateurs Roermond die waarde en bezittingen vaststellen. Hierbij moet je denken aan persoonlijke dingen als juwelen of kunst.

 

Taken

Een taxateur Roermond heeft meer taken dan alleen de hoofdtaak die hierboven is beschreven. Zo is de taak van een taxateur bijvoorbeeld ook om informatie op te vragen bij het kadaster. Verder houdt de taxateur in Roermond de woningmarkt in de gaten. Het bestuderen van eigendom aktes en bestemmingsplannen en deze plannen met de gemeente bespreken behoort ook tot het takenpakket van de taxateur in Roermond. Verder behoort tot het takenpakket:

–          Het opstellen van taxatierapporten, hierin staan de bevindingen.

–          Het controleren van vastgoedportefeuilles.

–          Contact en relaties onderhouden met particulieren en vertegenwoordigers. Dit zijn vertegenwoordigers van instanties. Denk hierbij aan gemeentes, fondsen, banken en vastgoedbeleggers.

 

Waarom

Wanneer je je woning in Roermond of omstreken wil verkopen, wil je de vraagprijs van de huidige woning zo snel mogelijk bepalen. Het bepalen van de vraagprijs voor de huidige woning geeft je een beeld van je winst, maar ook van de financiële capaciteit. Dit is handig bij het kopen van de volgende woning. Het is daarbij belangrijk dat je een taxateur Roermond hebt die onafhankelijk is. De taxaties worden door deze taxateur onder een beschermde titel door een gecertificeerde makelaar gedaan. Daarom kun je het beste bij de taxateur Roermond terecht.

https://vancromvoirt.nl/taxateur-roermond/