Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Hoe zet jij je koffie?

In Nederland houden we van koffie en dat is duidelijk. Ieder huishouden heeft een koffiemachine, er zijn talloze koffiebars en cafés waar je een bakje kunt drinken en we hebben zelfs een programma genaamd Koffietijd. Dat is een referentie naar het bakje dat om 10 uur gedronken mag worden en waar we allemaal even lekker voor gaan zitten. Eigenlijk is het altijd koffietijd, als we opstaan, als we pauze hebben en als we op een terrasje zitten. Het mooie van dit drankje is dat je het op een verscheidenheid aan manieren kunt drinken en dat iedereen eigenlijk wel een eigen manier heeft om dat te doen. Je kunt het zelfs verwerken in je toetje, mocht je dat willen. Maar hoe zet jij je koffie?

Koffie op de ouderwetse manier

Ben jij oldschool, dan zet je je bakje op de ouderwetse manier. Er zijn verschillende ‘retro’ manieren om dit te doen. De meest bekende daarvan is misschien wel de Italiaanse espresso pot of percolator die je op je gasstel op een laag pitje zet en die dan een heerlijk sterk bakje tevoorschijn tovert. Het traditionele filterkoffie apparaten is tegenwoordig ook ouderwets te noemen en daarmee maak je een zwart kopje waar je dan later melk of suiker aan toe kunt voegen. Ook een cafetière is niet echt meer van deze tijd, maar je maakt er heerlijke koffie mee. Dat is een apparaat met een filter dat je na een paar minuten laten trekken naar beneden drukt.

Koffiepads en cups

Bovenstaande methoden hebben nog steeds een groot aantal volgers, maar er zijn ook koffieliefhebbers die met de tijd zijn meegegaan. En met de komst van de koffiepads en cups is ook het gebruikersgemak toegenomen. Met deze apparaten zet je gemakkelijk één of twee kopjes en hoef je niet direct een grote pot te zetten. Ook kun je met één apparaat verschillende soorten koffie zetten, wat je natuurlijk meer opties geeft. Heb je ’s ochtends haast en wil je toch snel een bakje drinken voordat je weggaat? Dan doe je dat gemakkelijk met koffiepads. De cups zijn vaak voor exclusieve soorten koffie, zoals een latte of een cappuccino.

Hele koffiebonen en een alles in één koffiemachine

Voor de echte koffieliefhebbers zijn er koffiemachines waar je alles mee kunt. Deze gebruiken dan hele koffiebonen, want dat geeft de koffie een verse smaak. Je bepaalt zelf hoe sterk je espresso moet worden, je gebruikt opgeklopte melk en je maakt op die manier een bakje die van een barista zou kunnen komen. Er zijn overigens ook volautomatische koffiemachines, die gemakkelijker te bedienen zijn, maar waar je zelf minder invloed hebt over hoe je drank er uit komt.

Voor iedereen een favoriet bakje

Het mooie aan koffie is dat iedereen wel een bepaalde manier heeft waarop ze het het liefste drinken. En met een apparaat dat bij jou past, maak je er elke dag weer een heerlijk bakje van middels KoffieTheePlaza. Wat ook jouw voorkeur heeft, in Nederland is het altijd koffietijd.