Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Kies voor extra sfeer en warmte in de overkapping met een mooie gashaard

Wil je sfeer en charme in je veranda creëren? Dan kun je dit op uiteenlopende manieren doen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor stijlvolle raamdecoratie, door een speciale decoratie op de muren aan te brengen met sierlijke motieven of, en daar kiezen steeds meer woningeigenaren voor, door een mooie gashaard in de overkapping in te bouwen. Het inbouwen van een fraaie gashaard in de overkapping heeft een reeks voordelen te bieden. Wat de pluspunten van een mooie haard zijn, leggen we in dit artikel aan je uit. Doe er je voordeel mee en geniet straks ook van een stijlvolle gashaard in huis!

 

Geniet van een comfortabele gashaard die gemakkelijk te bedienen is

Het feit dat gashaarden eenvoudig te bedienen zijn, maakt dit soort verwarming ideaal om te gebruiken in een overkapping, veranda of een uitbouw. Tegenwoordig zijn er namelijk gashaarden genoeg beschikbaar die je eenvoudig kunt bedienen met een app via de telefoon of met een afstandsbediening. Zo kun je dus heerlijk op je veranda zitten, zeker als het buiten fris is, en met een paar drukken op de knop het in je overkapping lekker comfortabel maken. Dat is natuurlijk heerlijk om op koude zomeravonden nóg langer buiten te genieten, zonder dat je het koud krijgt.

 

Geen overlast door rookgassen in de directe omgeving

Een fijn kenmerk van gashaarden in vergelijking met houtkachels is dat je qua rookgassen met een gashaard op je veranda veel minder overlast veroorzaakt qua rook dan wanneer je een houtkachel is gebruikt. Dat is natuurlijk niet alleen prettig voor de buren, die minder last hebben van rook, maar ook voor jezelf.

Mensen die gebruikmaken van een houtkachel of houthaard in hun veranda, raken hierdoor geregeld in conflict met hun buren, die dan midden in de rook dampen zitten. Kies je voor een gashaard, dan ben je van dit probleem af!

 

Besparen op je energierekening & gemakkelijk in het gebruik

Prettig aan een gashaard op je veranda is dat je qua energiekosten kunt besparen in vergelijking met andere haard soorten. Gashaarden stoken namelijk zeer energiezuinig. Ze halen een hoog rendement, hoger dan een houtkachel, en verwarmen snel. Wil je besparen op je energie-uitgaven, dan kan dat met een gashaard prima.

Een extra voordeel is dat je aan je gashaard ook nauwelijks werk hebt. Houtkachels en houthaarden moet je natuurlijk voortdurend van brandstof voorzien om ze goed op temperatuur te houden. Bij een gashaard gaat dit vanzelf, doordat deze wordt aangesloten op je vaste gasleidingnet. Gemak dient hier de mens!

 

Modellen in overvloed om uit te kiezen

Of je nu een houten veranda hebt in landelijke stijl of een moderne overkapping van (deels) metaal of kunststof: voor elke veranda soort is maatwerk mogelijk als je een passende gashaard wilt kopen. Ook zijn er qua installatie meerdere mogelijkheden. Zo kun je een haard laten inbouwen in de muur of wand van je veranda of, als je dat wilt, een losse gashaard gebruiken. Er zijn dus mogelijkheden te over voor de kritische consument!

 

Een vlammenspel dat natuurlijk oogt

De huidige generatie gashaarden is van een dusdanig hoge kwaliteit, dat deze visueel nauwelijks te onderscheiden zijn van houthaarden. Ook het vlammenspel in een gashaard is bijzonder fraai. Je geniet van een natuurlijk ogend vlammenspel, dat er gezellig en sfeervol uitziet en zorgt voor een intieme sfeer.

Ook qua vormgeving van je gashaard is er veel variatie en keuze. Er zijn bijvoorbeeld doorkijk gashaarden, gashaarden voor in een hoek, driezijdige gashaarden of rechte varianten te koop. Het is verstandig om je goed te oriënteren en professioneel advies in te winnen bij een haardenspecialist. Dan weet je zeker dat je de juiste keuze gaat maken en de best mogelijke gashaard krijgt.