Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Kunst in je leven

Kunst heeft een belangrijke rol in de levens van veel mensen. Je kan je leven vullen met kunst op verschillende manieren. Zo kiezen velen ervoor om hun huis te vullen met kunst. Kunst voor in huis kan je omgeving al erg opfleuren zonder dat je het misschien door hebt. Zo is een abstract schilderij in de gang voor sommige mensen al genoeg om wat extra karakter aan hun huis toe te voegen. Ook kan je de woonkamer vullen met beschilderde potten en vazen. Het maakt niet uit wat voor kunst jouw voorkeur heeft, er is voor iedereen wel wat te vinden.

 

Kunst als cadeau

Niet alleen kan je je eigen leven opvrolijken met kunst, ook kan je het als cadeau geven aan anderen. Geluk is mooier als je het deelt, daarom is kunst zo’n goed cadeau. Je kan het ook aan iedereen geven: je familie, vrienden, collega’s. Ook is het toepasselijk bij meerdere gelegenheden, bijvoorbeeld bij een afscheid. Voor een origineel afscheidcadeau collega kopen kan je online op veel plekken terecht. Omdat kunst bij ons allemaal heel diep kan liggen, kun je iets vinden waar je beiden een connectie mee hebt. Zoek iets wat betekenisvol is voor de relatie die jullie hebben. Kunst is op die manier soms het meest persoonlijke cadeau dat er is.

 

Kunst in je tuin

Als je je omgeving wil opfleuren met kunst hoeft het niet alleen bij de binnenkant van je huis te blijven. Ook je voor- of achtertuin kan altijd wel wat kunstzinnige decoratie gebruiken. Zo zijn er veel schilderijen of wanddecoraties die specifiek gemaakt zijn voor buiten. Niet alleen geschilderde dingen zijn kunst: ook beeldjes, planten en zelfs meubilair kunnen kunst zijn. Als je geen inspiratie hebt voor wat voor kunst je wilt aanschaffen, kan je altijd om hulp vragen bij je vrienden en familie. Twee paar ogen zijn beter dan één en soms weet je gewoon niet wat mooi past en wat niet. In dat geval kan het niet alleen handig, maar ook leuk zijn om met iemand anders te kijken.

 

Zelf kunst maken

Hoewel het erg makkelijk is om mooie kunst online te vinden, kan je het ook zelf maken. Hiervoor hoef je ook echt niet diep getalenteerd te zijn en picasso’s schilderen: het mooie aan kunst is het gevoel dat erin verwerkt zit. Zo kan je iets maken wat terugverwijst naar een herinnering die veel voor je betekent, of iets waar jij en je omgeving om kunnen lachen. Ook is zelfgemaakte kunst, net als gekochte kunst, een erg goed cadeau. Het voordeel van zelfgemaakte kunst, is dat je het specifiek kunt maken voor een bepaald iemand. Zo kun je ook in kunstzinnige cadeaus herinneringen verwerken, waardoor het cadeau nog persoonlijker wordt.

 

Voordelen van kunst

Uit onderzoek is gebleken dat kunst een erg positief effect op ons leven heeft. Zo kan rustgevende kunst een rustgevend effect hebben op onze stemming. Ook versterkt kunst onze emoties. Een vrolijk schilderij kan ons in een goede stemming brengen, maar een verdrietig kunstwerk kan ook net zijn wat we nodig hebben als we ons wat minder voelen. Kunst limiteert zich ook niet tot fysieke dingen. Muziek is net zo kunstzinnig als een schilderij en heeft misschien ook nog wel een groter effect op de