Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Osmo TopOil – Meubelolie

Met meer dan 40 jaar ervaring is Osmo een begrip in de houtindustrie. Het succes begon met de Hardwax Olie Original. Ondertussen is de Osmo Hardwaxolie op vele vloeren over de hele wereld aangebracht.

Met de jaren heeft Osmo vele andere producten op de markt gebracht. Denk hierbij aan de Osmo TopOil, deaal voor de behandeling van houten tafels en aanrechtbladen. De TopOil zorgt voor een beschermd oppervlak. Ook is het hout na de behandeling met TopOil voedselveilig, waterafstotend, slijtvast speeksel- en zweet bestendig.

 

Houten Tafel behandelen 

Heeft u zelf net een nieuwe, onbehandelde houten tafel gekocht? Of op de kringloop een prachtige tweedehands houten tafel aangeschaft? Dan wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Daarbij wordt er aan de houten tafel geleefd. Er worden heerlijke maaltijden gegeten, lekkere wijntjes gedronken, er worden goede gesprekken gevoerd en er wordt door de kleintjes aan gespeeld en gekleurd. Een houten tafel staat dus centraal in het huishouden. Daarom is het belangrijk dat de tafel er mooi uitziet, maar vooral ook goed beschermd is.

Na een behandeling met Osmo kan er ook echt geleefd worden aan de houten tafel en hoeven er geen onderzetters meer gebruikt worden. Osmo biedt bescherming tegen vocht, denk hierbij aan rode wijn, koffie, bier, water en zelfs olijfolie. Het geeft dus niet als een familielid of vriend per ongeluk het glas met rode wijn omgooit, de houten tafel is hiertegen beschermt. Bovendien biedt de behandeling ook bescherming tegen vuil in het oppervlak en vermindert het krassen. Ook zullen er geen kringen en vetvlekken ontstaan op het oppervlak.

 

Natuurlijke Meubelolie

Een behandeling met Osmo staat naast bescherming ook voor een natuurlijk product. Osmo is gemaakt van allerlei soorten natuurlijke oliën en wassen zoals lijnzaadolie, zonnebloemolie, sojaolie en distelolie. Daarbij is het benzeen vrij, benzeen is een schadelijke stof die slecht is voor de gezondheid. Omdat het gemaakt is van natuurlijke producten en de producten geen chemische drogers bevatten, heeft het product na de behandeling 8 tot 10 uur droogtijd nodig, waarbij verse zuurstof gewenst is. Na een behandeling met Osmo moeten dan ook zoveel mogelijk ramen en deuren open worden gezet.

 

Topoil varianten

Een houten tafel kan worden behandeld met de Topoil. Dit product is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van tafels en andere meubeloppervlakken. Er zijn zeven varianten van de TopOil beschikbaar. Twee kleurloze varianten, Zijde-mat en Mat en vijf verschillende kleuren, Natural, Wit, Grafiet, Acia en Terra.