Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Re-integratie in het onderwijs

Werk je in het onderwijs en ben je er even tussenuit geweest door ziekte of eigen keuze? Dan kan re-integratie in het onderwijs handig zijn. Zo’n traject zorgt ervoor dat je stapsgewijs weer klaar bent om voor de klas te staan en up-to-date bent met eventuele vernieuwingen. Zo’n re-integratie onderwijs traject kun je vanuit je oude werkgever of nieuwe werkgever doen, maar je kunt ook zelf contact opnemen met iemand die zo’n traject regelt.

Stapsgewijs

Zo’n traject wordt stap voor stap gedaan. Normaal gesproken begin je met een kennismaking om te kijken wat je achtergrond is en waar je behoefte aan hebt. Hierbij leer je een coach kennen die jou gaat begeleiden. Het traject dat je daarna gaat volgen bestaat vooral uit meerdere gesprekken om je oriëntatie op de markt te leggen en je competenties in kaart te brengen. Daarnaast ga je werken aan je sollicitaties en het netwerken. Op deze manier ga je samen zo goed mogelijk op zoek naar nieuw werk.

Waar?

In de meeste grote steden kun je terecht voor re-integratie. Zo blijven de trajecten ook voor iedereen bereikbaar. Het beste kun je echter even bellen, vooral tijdens de coronacrisis. Zo weet je zeker waar je aan toe bent en of je misschien enkel online contact gaat hebben.

Breder denken, wordt slotenmaker Heythuysen

Ligt het onderwijs je niet zo goed meer? Misschien kun je jezelf laten omscholen tot slotenmaker Heythuysen of iemand die achter de schermen werkt om mee te denken aan verbeteringen in de samenleving.. Denk na over waar jij je prettig bij zou voelen. Een slotenmaker Heythuysen is bijvoorbeeld heel ander werk dan werken in het onderwijs.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-heythuysen/