Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat is crypto en hoe verdien ik ermee?

Termen als blockchain, bitcoin, cyptovaluta hoor je vandaag de dag overal. Je leest erover op internet of hoort kennissen en vrienden erover praten. Maar wat is crypto precies? Hoe kun je er geld mee verdienen? In deze blog wordt er kort omschreven wat crypto is en wat de prijs dicteert.

 

Crypto in het kort

Crypto is een afkorting van het voor cryptovaluta, in het Engels ook wel eens cryptocurrency genoemd. Onder deze valuta verstaan we meerdere digitale coins die kunnen worden gebruikt als betaalmiddel. Een van de bekendste coins is de bitcoin. Crypto heeft net als aandelen waarde omdat mensen vertrouwen hebben in deze nieuwe betalingsvorm. Crypto krijgt vertrouwen doordat het niet te vervalsen en niet kapot kan gaan. Daarnaast beschikt de eigenaar van de coin als enige over de gegevens ervan.

 

Waar dient crypto voor?

Crypto dient volgens vele als het betaalmiddel van de toekomst. Mensen denken dat geld uiteindelijk zijn waarde gaat verliezen. Elke dag wordt er opnieuw geld gedrukt waardoor geld zijn waarde gaat verliezen. Ook is de inflatie voor vele investeerders in het nieuwe betaalmiddel een reden om te geloven dat geld aan zijn laatste levensjaren is gekomen. Doordat de prijzen van goederen en diensten blijven stijgen en mensen in verhouding minder verdienen daalt de kopkracht van de consument. Dit wil zeggen dat ja met dezelfde hoeveelheid geld over tijd minder van een soort product of deinst kan kopen. Ook worden en astronomische bedragen geleend door landen die het uiteindelijk niet kunnen verantwoorden.

Wat bepaald de koers van crypto? Dash nieuws De koers van crypto wordt net als bij aandelen bepaald door het laatste nieuws en ontwikkelingen op het gebied van crypto en factoren die ermee te maken hebben zo stijgt de prijs van bijvoorbeeld de Dash coin doordat er positief Dash nieuws is. Naast ontwikkelingen en nieuws over crypto hebben mensen met veel aanzien en aanhang een grote invloed in de prijs. Zo heeft de CEO van Tesla: Elon Musk vaak uitspraken gedaan over het wel of niet kopen en verkopen van crypto. Wanneer hij positieve uitspraken deed over crypto, volgde veel mensen zijn advies om bijvoorbeeld veel coins te kopen waardoor de prijs steeg. Hierdoor kon hij de prijs van de markt dicteren dat als fraude wordt gezien.

https://cryptobenelux.com/dash-nieuws/