Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Wat is een houten jacuzzi?

Een jacuzzi is een heerlijke, ontspannende manier om een bad te nemen. We zijn allemaal wel eens in bad geweest, en we weten allemaal wat dat inhoudt, maar een jacuzzi is anders. Het is net zo ontspannend, maar het maakt het baden comfortabeler en leuker. Een jacuzzi zit vol met warm water dat uit alle richtingen straalt om je een ontspannende massage te geven. De jets kunnen worden geprogrammeerd in verschillende patronen en intensiteiten, zodat je jouw eigen privé-bubbelbadervaring in je eigen huis kunt hebben. Een jacuzzi is ook ideaal voor twee personen om samen in te ontspannen; er gaat niets boven een intiem bubbelbad met je partner na een lange dag werken.

Jacuzzi’s zijn er in allemaal verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld ook houten jacuzzi’s. In dit artikel vertellen we er jou alles over!

Wat is een houten jacuzzi?

Een van de meest voorkomende misvattingen over houten jacuzzi’s is dat ze gemaakt zijn van hout, niet omgeven door hout. In werkelijkheid is een houten jacuzzi een totaal ander product. Hoewel het een aantal elementen van een houten badkuip bevat, zijn er toch een aantal belangrijke verschillen.

Om te beginnen heeft een houten jacuzzi een omhulsel van acryl rond alle zijden van het bad, behalve de vloer – de vloer kan ook van hout zijn, maar dat is niet verplicht. Dit omhulsel helpt het water binnenin te isoleren zodat het nooit te veel afkoelt en altijd warm blijft, een erg goede isolatie jacuzzi dus! Het helpt ook om de andere onderdelen van de unit te beschermen tegen schade en slijtage, wat kan gebeuren als iemand er per ongeluk tegenaan schopt of er iets warms op morst.

Een houten jacuzzi heeft ook een aantal speciale kenmerken die hem anders maken dan een gewone badkuip. Zo zijn er bijvoorbeeld jets op verschillende punten rond de omtrek die kunnen worden gebruikt om iemand die erin ligt te masseren of om hen te helpen meer te genieten van hun tijd in het bad.