Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Welke tips kan jij als startende fabriek gebruiken?

Door de coronacrisis zijn een aantal bedrijven in de spiegel gaan kijken. Zijn wij als bedrijf nog wel rendabel? Kunnen wij ons nog wel onderscheiden van onze concurrenten? Hoe ziet onze toekomst eruit?

Al deze vragen worden op dit moment beantwoord of nog onderzocht. Het is dan ook nu een interessant moment om in de branche te stappen. Deze aparte tijden zorgen er namelijk voor dat wanneer bedrijven de bovenstaande vragen beantwoorden en zich dan af vragen of het nog wel zin heeft om door te gaan, er ruimte ontstaat voor investeerders met een frisse blik op de markt. Het kan namelijk zo zijn dat een fabriek waar eerst vlees werd verwerkt overstapt naar het verwerken van sojabonen. Deze stap zorgt er bijvoorbeeld voor dat de toekomst van het bedrijf er beter uitziet. Wanneer er in de omgeving weinig concurrenten zijn zorgt dit er ook nog eens voor dat de positie van het bedrijf verbeterd.

Om jouw als nieuwe ondernemer een beetje te helpen in deze misschien wel nieuwe markt, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

De tips

Een belangrijke tip om mee te beginnen is dat er niet blind moet worden gekeken naar de voorcalculaties. Voorcalculaties worden vooraf gemaakt waarin zoveel mogelijk scenario’s worden uitgewerkt. Door deze scenario’s uit te werken hoopt men dan te kunnen bepalen hoeveel manuren, grondstoffen en machines er nodig zijn. Tevens kan hieruit worden afgeleid hoeveel producten er kunnen worden geproduceerd. Zo kan er bijvoorbeeld worden afgesproken met een koper wat de maximale levertijd mag zijn. Wanneer je als bedrijf dus wisselt van product moet dit weer allemaal opnieuw worden berekend. Deze getallen zullen niet de volledige productie kunnen dekken. Er dient namelijk rekening te worden gehouden met het inwerken van het personeel en het leertraject wat past bij de nieuwe machines. De werknemers zullen moeten leren omgaan met deze machines. Zij zullen dan pas deze machines op een zo goed als mogelijke manier kunnen implementeren in het productieproces. Daarnaast kan het een goede tip zijn om in het begin het onderhoud en het waarborgen van de veiligheidsprocessen uit te besteden aan een bedrijf met meer ervaring binnen de sector en dat gespecialiseerd is op deze gebieden. Een voorbeeld hiervan kan Autonoom onderhoud zijn. Deze manier van onderhoudt zorgt ervoor dat de processen gewaarborgd blijven.

https://ezfactory.nl/autonoom-onderhoud/