Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Office programma’s die je carrière ene vliegende start geven

Ben je bijna klaar met studeren en wil je graag gaan werken? Dan is het handig om voldoende kennis te hebben van het microsoft office pakket. Zo is basiskennis in Word, Excel en Outlook in de meeste gevallen een vereiste. Gelukkig kunnen de meeste mensen hier al goed mee omgaan doordat je al enkele trainingen hiern hebt gehad. Echter kan het gebeuren dat je het een en ander door de jaren heen vergeten bent. Opzich is dit geen probleem als je maar snel je kennis bijspijkert. 

Omgaan met Word is een vereiste

Binnen word moet je bij je nieuwe werk vrijwel alles kunnen doen wat er van je gevraagd wordt. Meestal zijn dit makkelijke taken zoals het typen van bepaalde teksten en dit soms omzetten naar een klein simpel tabel. In principe zou je hier geen problemen mee moeten hebben en zal je dit makkelijk moeten kunnen doen. Toch kan het zijn dat je een paar dingen vergeet. Denk aan het correct toevoegen van inhoudsopgaves, opstellen van documenten of het aanpassen van regelafstanden. Heb je hier nog moeite mee? dan is het een grote aanrader om hier een cursus voor te volgen zodat je beter leert omgaan met word.

Tabellen opmaken in Excel

Het woord alleen al geeft sommige mensen rillingen over hun hele lichaam. Dit is niet raar want excel is zeker geen makkelijkprogramma wat iedereen zomaar kan leren. Het programma heeft namelijk enorm veel functies en vooral dit schrikt veel mensen af. Je zal dus niet met een excel cursus alles van het programma weten en dient daardoor veel meer tijd in het programma te steken. Kortom, het duurt even voordat je Excel onder de knie hebt.

Voordelen van een Word of Excel cursus

Word of Excel zijn dus beide programma’s die belangrijk zijn voor je carriere en daardoor veel toegevoegde waarde hebben. Het volgen van een cursus om daarmee je kennis bij te spijkeren is dan ook geen overbodige luxe. Een Excel cursus hoeft verder niet duur te zijn, maar kan wel veel voordeel voor je hebben. Het is dan ook geen overbodige luxe om hierin te investeren.

https://compu-academy.nl/cursus-excel/