Het Thuisgevoel
Image default
Bouwen en verbouwen

De juiste voegkleur bij de badkamertegels

Is het een kwestie van passen met een monsterstukje van het voegsel bij de badkamertegels die u hebt uitgekozen? Hoe kunt u het beste de juiste kleur van het voegsel voor de geselecteerde badkamertegels vinden, of dat nu een wandtegel of een vloertegel is maakt bij het uitzoeken niet zoveel verschil. Ten eerste: de ene, voor u juiste algemene tint, bestaat niet. Persoonlijke smaak is gewoon cruciaal. Daarom moet je je afvragen wat je wilt bereiken met de kleur van het voegsel en het effect op de tegels in de badkamer. Moet de voeg een kleur hebben die een met een schaduweffect de totale uitstraling van een interieur of de badkamer harmonieus laat overkomen? Of moet het contrast worden benadrukt al of niet in de combinatie met de kleuren van de badkamertegels op de vloer.

Het voegen van tegels voor de badkamer

Voor het harmonische karakter, is het vaak het beste om de kleur of tint van het voegsel uit dezelfde kleurfamilie of zelfs “toon op toon” met de badkamertegels te kiezen. Dat wil zeggen dat een witte badkamertegel krijgt een vulling met wit tot een maximum van zilvergrijs voegsel en bijvoorbeeld een bruine tegel een voegkleur van bruin tot beige. Naast het ontstaan van een harmonieuze ruimte effect, heeft deze aanpak nog een positief neveneffect: de discrete voegen laten door het op kleur invoegen de wanden met tegelvlakken groter lijken, dit effect doet zich ook voor in de badruimte en heeft dus gevolgen voor het ruimtelijke gevoel ervan. Voor het gebruik van het gewricht wordt geaccentueerd kleuren bieden, contrasteert met de kleur van de tegel of zelfs hun complementaire kleuren. Zo zijn donkere tegels voorzien van een zeer helder gezamenlijke of witte tegels zien er bijna omsloten door een opvallend gat in Antraciet als een fotolijstje. Degenen die dergelijke kloof kiezen, moeten zich ervan bewust dat de gezamenlijke netbeheerders wordt dan een beslissende element in de kamer en de tegel wordt in enige mate in de achtergrond. Op hetzelfde moment, is de kamer zeer geanimeerd door de loutere benadrukte gewrichten raster, zodat u dit moet rekening worden gehouden bij de verdere inrichting. Anders, wees er snel bij ongemakkelijke indruk van de ruimte.

Praktische tips bij voor het voegen

Elke goede tegelzetter wil zijn klanten tevreden stellen, praat daarom met hem of haar over de verschillende mogelijkheden van de beschikbare kleuren van het voegsel. Hij zal zeker blij zijn om u te helpen met het selecteren van het voegvulmiddel. De beste methode is om hier een goed beeld van het eindresultaat te vormen is het uitspreiden van een aantal van de tegels op de vloer en het verschillende tinten voegsel in droge toestand los tussen de voegen te strooien. Zo ziet u het snelste welke kleur het beste past bij uw badkamertegels en haalt u de tint waar u de badruimte de finishing touch mee wil geven er zo uit. Dat levert een goed en voor u tevreden resultaat op voor het tegelwerk. Ook het bezien van de betegeling in een 3D badkamerontwerp kan uitsluitsel geven of u de voeg contrasterend wilt vullen of juis in harmonie, met een muisklik is het verschil aantoonbaar voor u te maken. Maar, zoals zo vaak als bij het bedenken en invullen van de kleur van het voegsel voor de badkamertegels: Less is more! Tot slot, een betegeld oppervlak is net als een aantal jaren. Een contrasterende ombinatie van kleuren tussen het voegsel en de tegels lijkt in eerste instantie mooi maar met de tijd kan het ook te schreeuwerig en zelfs opdringerig worden. Hiermee dient u natuurlijk ook rekening te houden.

http://www.sani-bouw.nl/nieuws/badkamertegels