Met muurafdekprofielen van aluminium voorkomt u vocht in uw muren

Muurafdekprofielen is een verzamelnaam voor waterslagen en lekdorpels. Deze worden aan de bovenkant van een pand of gevel vastgemaakt om ervoor te zorgen dat het regenwater goed wordt afgevoerd. Vandaag de dag worden deze muurafdekprofielen gemaakt van aluminium omdat dit metaalsoort gemakkelijk te bewerken is, wat het ideaal maakt voor maatwerk. Aluminium waterslagen worden aan de bovenkant van uw pand bevestigd met klem- en koppelbeugels. Daarnaast is het ook mogelijk om deze waterslagen aan uw kozijn of gevel te bevestigen. Dit is gelukkig heel gemakkelijk zelf te doen. Het enige wat u nodig heeft zijn aluminium koppelplaten, aluminium koppelstukken en optioneel antidreunfolie, om het tikkend geluid van het regen te dempen.

Aluminium is een super metaal en gemakkelijk in gebruik
Bij het bouwen van nieuwe panden en bij het maken van renovaties wordt steeds vaker gekozen voor aluminium. Dit is omdat aluminium een duurzaam materiaal is wat makkelijk te bewerken is. Dit metaal is recyclebaar, brandveilig en roest vrij. Dit komt door de oxide laag die van nature op dit metaalsoort vormt. Hierdoor wordt het metaal afgesloten van zuurstof waardoor het niet kan roesten. Ook heeft aluminium een lange levensduur en is zeer licht van gewicht. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat dit materiaal geschikt is voor het maken van bijvoorbeeld een aluminium balkonhek.

Onderhoudsvrije afbakening van uw dakterras
Gaat u uw dakterras vernieuwen en bent u op zoek naar een modern balkonhekwerk dat weinig onderhoud vereist en een lange levensduur heeft? Aluminium balkonhekken worden ook steeds populairder en is uitstekende keuze. Deze hekwerken worden vaak toegepast op dakterrassen of voor als afbakening langs openbare werken. Omdat deze hekwerken van aluminium zijn gemaakt hebben ze een zeer lange levensduur en zijn ze ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Er zijn veel variaties mogelijk zo heeft u keuzen uit verschillende soorten handregels, vullen en balusters. Alle balkonhekken kunnen bij een specialist op maat gemaakt worden zodat u zelf niet hoeft te gaan zagen om het balkonhek passend te maken.

Benodigdheden halen voor uw project doet u bij de groothandel!
Dat aluminium een uitstekende keuze is voor al uw dak- en gevelprojecten is waarschijnlijk wel duidelijk. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af waar u het beste deze materialen kunt halen? Als u uw nieuwbouwproject of renovatie door een erkend bedrijf laat maken is het vanzelfsprekend dat deze ondernemers de materialen meebrengen. Maar voor een “doe-het-zelver” is het mogelijk uw materialen op te halen of te bestellen bij een groothandel in metaal. Dit kan online of persoonlijk. Het grote voordeel van zelf naar een groothandel gaan is dat u zelf het materiaal kunt ervaren. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om terplekke de gewenste kleuren te laten mengen, en kunnen de ervaren werknemers u goed adviseren over uw project.