Glas graveren

Een chique uitstraling krijgt een cadeau van glas dat met een afbeelding of tekst is gegraveerd. Glas graveren is een vak apart en vraagt om een vaste hand en om goed apparatuur. De mogelijkheden van glas graveren zijn legio

Hoe wordt glas gegraveerd Glas

wordt gegraveerd met een speciale glasgraveerder en wordt gedaan door een glasgraveur. De glasgraveur doet dit met de zandstraal- of lasertechniek. Dit kan zowel in 2D als 3D.

Op welk glas kan men graveren

Op welk glas er gegraveerd kan worden is het antwoord heel simpel: het kan op elk product van glas. Het glas hoeft niet vlak te zijn, maar kan ook bol of holvormig zijn, zoals bij een glas of fles. Naast het graveren op glas, graveert men ook op spiegels, kristal en RVS.

Eigen ontwerp op glas graveren

Het bijzondere van graveren op glas is dat uw eigen ontwerp op het glas kan worden gegraveerd. Op internet zijn er diverse tools waarmee u een eigen ontwerp maken. Houdt u wel rekening met de afmeting van het te graveren voorwerp en de afmeting van uw ontwerp. Op een oppervlakte van 50 X 50 cm zal een ontwerp van 5 X 5 cm nauwelijks opvallen. Het ontwerp mag daarom wel 45 X 45 cm groot zijn.

Geschenkideeën met glas graveren

Denk aan huwelijksgeschenken, relatiegeschenken, kraamcadeaus en jubileumgeschenken. Als huwelijksgeschenk doet een hart van glas of een wijnset bestaande uit twee wijnglazen en een wijnkaraf met de namen van het bruidspaar het erg goed. Voor verse ouders is de naam van hun pasgeboren kindje op een spiegeltje of een dubbel fotolijstje een mooi aandenken. Gegraveerde theeglazen, vazen, snoeppotten en karaffen met het logo van uw bedrijf doen het goed als relatiegeschenk.

Gedenkstenen, grafstenen en urnen

Minder voor de hand liggend, maar wel erg mooi, uniek en waardig zijn gedenkstenen, grafstenen en urnen van glas met een persoonlijke gravure. 

http://www.glassworld.nl/