Het Thuisgevoel
Image default
Dienstverlening

Drie tips voor als je op kamers gaat

Op kamers gaan; het is een grote stap. Zeker als dit de eerste keer is dat je uit je ouderlijk huis bent. Er komt veel op je af en daarbij kan het proces voor sommigen overweldigend zijn. Je vraagt jezelf misschien af of je niet wat dingen vergeet en of je het wel goed doet allemaal. Maar geen zorgen, hieronder geven we je drie handige tips om het proces van op kamers gaan een stuk makkelijker te maken. 

Huur een verhuisbedrijf in of vraag familie en vrienden om hulp

Als je op het punt staat om op kamers te gaan, zul je je spullen van je oude naar nieuwe woning moeten zien te krijgen. Dat kan een hele gedoe zijn, vooral als je met veel inboedel te maken hebt. Wat veel studenten echter niet weten, is dat je een verhuisbedrijf voor studentverhuizers kunt inschakelen om dit voor je te regelen. Die nemen het hele proces van de inboedel opruimen en verplaatsen op zich, voor een prima prijsje. Als je liever geen externe service inhuurt, kun je ook je familie en/of vrienden vragen om je een handje te helpen bij het verhuisproces, zoals het inpakken van spullen en het demonteren van meubels. Ieder beetje helpt!

Hou je in- en uitgaven in de gaten 

De meeste mensen die op kamers gaan zijn studenten. Als jij ook student bent, is het makkelijk om je te laten meeslepen naar alle feestjes, festivals, uitjes, tripjes, etcetera. Hier zitten meestal ook enige kosten aan gebonden, en als je niet voorzichtig bent, kun je in één maand al behoorlijk wat geld uitgeven. Om daarbij nog niet eens te benoemen dat je uiteraard ook nog de huur, boodschappen, abonnementen en andere kosten hebt. Het is sterk aan te raden om je in- en uitgaven zo goed mogelijk bij te houden. Zo weet je zeker dat je aan het eind van de maand niet in de problemen zit. 

Zorg goed voor jezelf

Deze tip spreekt vrij voor zich, en is misschien een cliché, maar toch is het belangrijk om te benadrukken dat je goed voor jezelf moet zorgen als je op kamers gaat. Op kamers gaan vraagt toch wel wat meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid van je, dan als je nog in je ouderlijk huis woont bijvoorbeeld. Studiestress, financiële zorgen, overmatig alcohol drinken en weinig slaap komt veel voor bij mensen die op kamers gaan. Zeker niet bedoeld om je af te schrikken, maar laat je niet al te veel meeslepen door de externe omstandigheden. Natuurlijk hoort het er allemaal in bepaalde maten bij, maar het is belangrijk om nog goed voor jezelf te blijven zorgen. Niemand anders zal het voor je doen! Let er dus op dat je over het algemeen voldoende nachtrust hebt, goed eet, voldoende beweegt en goed nadenkt over alcohol-/drugsgebruik.