Het Thuisgevoel
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Duurzaam voor particulieren

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar nieuwe methodes om meer duurzaam te leven. De overheid steunt dit en wil in 2020 de gaskraan in Groningen helemaal dicht hebben. Zo kunnen we stap voor stap naar een meer groene toekomst.

Wilt u zonnepanelen kopen? Voor alle informatie omtrent zonnepanelen moet u bij Wijsmanduurzaam zijn. De adviseurs van Wijsmanduurzaam zijn perfect in staat om uw situatie te verduidelijken en u in te lichten over de mogelijkheden omtrent de installatie van de zonnepanelen. Samen met de adviseurs van Wijsmanduurzaam komen we tot de beste oplossing. Voor iedereen geldt: de kosten wegen op tegen het rendement. Het rendement levert altijd meer op dan wat de afschaf en installatie hebben gekost. De terugverdientijd is gemiddeld genomen tussen de 5 en 7 jaar. Dit is zelfs los van subsidies en belastingaftrek genomen. Na deze periode is de elektriciteit geheel gratis wat een genot. Dit –naast de CO2 reducering- maakt de panelen uiteraard zeer aantrekkelijk.

 

Wilt u verwarmen zonder gas? Dan kunt u het beste een pellet cv ketel met boiler nemen. Een cv installatie is een apparaat dat niet zonder gas kan. Daarom wordt dit apparaat binnenkort verleden tijd. Een mooi en bovendien eenvoudig alternatief is de pellet kachel. Deze lijkt op een eenvoudige kachel, maar maakt een veel schonere verbranding. Deze kachel mag alleen pellets verbranden. Deze pellets zijn kleine korreltjes, vervaardigd van samengeperst hout. Bij de verbranding blijft van de pellets zo weinig mogelijk over. En de pellets zorgen uiteindelijk dat er zoveel mogelijk warmte vrijkomt. De pellets zijn een mooi alternatief voor aardgas omdat deze maar liefst 30% goedkoper zijn.

 

Met zowel de pellet kachel en de zonnecollectoren bent u helemaal op de juiste weg. Zo kun je verwarmen zonder aardgas en tegelijk minder betalen voor uw energie. Wie wil dat nou niet?