Nutsvoorzieningen en genoeg ruimte bieden tijdens de bouwtechnische keuring

Laat de nutsvoorzieningen aan staan

De inspecteur van het huis moet de kachel aanzetten, de vaatwasser laten draaien, de oven en airconditioning testen, dus laat de nutsvoorzieningen aan, vooral als het huis leeg is. Het is onmogelijk om contactdozen te controleren op aarding en omgekeerde polariteit als de stroom wordt uitgeschakeld. Zonder hulpprogramma’s moet de inspecteur opnieuw plannen, wat het sluiten van uw transactie en het verwijderen van de controverse van de thuisinspectie kan vertragen. Sommige inspecteurs zullen een koper een vergoeding voor her-controle vragen om een ​​terugreis te maken, en dat kan ook leiden tot slechte wil.

Biedt genoeg werkruimte

Verwijder dozen, boekenkasten, meubels en alles wat de toegang tot uw oven, airconditioner en boiler blokkeert. De inspecteur heeft drie tot vier voet werkruimte nodig om deze items te inspecteren, zelfs tijdens een funderingsonderzoek

Ze zullen vaak zelf niets verplaatsen, maar als ze geen toegang hebben, kan een inspecteur een specialist voorstellen aan de koper. Kopers, niet wetend waarom, kunnen dan een specialist inhuren die ongetwijfeld meer dingen fout zal vinden. Waarom? Omdat een bouwkundig specialist veel meer kennis heeft dan een algemeen bouwkundig inspecteur.

Laat de waakvlam van de CV aan

Veel huisinspecteurs zullen weigeren de waakvlam aan te steken, omdat de inspecteur niet genoeg verzekering heeft om gedekt te worden voor dat soort aansprakelijkheid/risico. Als uw waakvlammen niet branden, worden belangrijke items zoals de boiler, gasfornuis of oven niet geïnspecteerd en kan de koper het sluiten uitstellen totdat die inspecties zijn voltooid.

 Nogmaals, de inspecteur zal de koper waarschijnlijk extra in rekening brengen om een ​​terugreis te maken.

Verleen toegang tot de zolder en garage

De inspecteur moet ook in uw kelder en/of zolder komen, dus houdt een pad vrij. Controleer op water in de kelder. Verplaats alle dozen en opgeslagen items minstens twee voet van de muur. Vacuüm spinnenwebben. Kijk op de zolder naar mogelijke knaagdieruitwerpselen. Beveiligde kostbaarheden, indien aanwezig.

 Laat de sleutels voor bijgebouwen en elektrische boxen achter

 Laat de afstandsbediening voor uw garagedeur of een sleutel achter als de garage niet aan het huis is bevestigd. Ontgrendel de afdekkingen voor uw sprinklerinstallatie en elektriciteitskast. Laat een sleutel achter voor externe toegang tot gebouwen. U kunt deze sleutels labelen en ze achterlaten op een keukentafel.

 Borstel een pad schoon rondom het huis, zodat de inspecteur er goed bij kan

Niemand verwacht van je dat je een tunnel rond je huis schept als sneeuwstormen de fundering blokkeren maar biedt wel in de winter een pad rond het huis. Snijd in de zomer dode boomtakken en borstel een pad schoon rondom het huis. Verplaats vuilnisbakken weg van het huis.

 Stel eventuele reparatie documenten ter beschikking

 Stel de woninginspecteur alle facturen en documenten ter beschikking met betrekking tot verbouwingsprojecten of nieuwe items zoals een dak of een oven. Als je de elektriciteit hebt opgewaardeerd van ongeaard tot geaard, een nieuwe vaatwasser hebt geïnstalleerd of een lekkende kraan hebt gerepareerd, zoek het papierwerk. Het geeft de koper gemoedsrust om te weten dat die items opnieuw geïnspecteerd zijn.

 

 

 

 

https://bouwkundige-keuringrotterdam.nl