Het Thuisgevoel
Image default
Electronica en Computers

De ESP8266 versus ESP32

De definitie van de ESP8266:

De ESP8266 is een gebruiksvriendelijke, zakvriendelijke, draadloze fidelity-microchip die een volledig transmissiecontroleprotocol (TCP) of internetprotocol (IP) -stack bevat, waardoor elke microcontroller toegang heeft tot uw draadloze netwerk (WIFI). In een eenvoudige vorm is de ESP8266 een WIFI-microchip met microgestuurde en TCP-mogelijkheden.

Ter wille van de geschiedenis werd deze chip voor het eerst opgemerkt door westerse producenten in 2014. Deze chip stelt een microcontroller in staat om een ​​draadloos netwerk te maken en biedt een ander voordeel, zoals lage kosten.

Het gebruik van ESP8266

Met betrekking tot de ESP-module zijn er verschillende processen en IDE’s verkrijgbaar om hiermee te gebruiken, en van deze methoden of technieken is de Arduino IDE de meest gebruikte. Het is ten strengste aan te raden om de ESP8266 te gebruiken met 3.3V; dit komt omdat elke andere zoals 3.7V verschrikkelijk kan zijn voor de module. Het is dus noodzakelijk om een ​​competent bord te vinden dat 3.3V ondersteunt, daarom zullen we het FTDI-bord gebruiken.

Als alternatief kan het Arduino-bord echter worden gebruikt als u het FTDI-bord niet kunt krijgen. Tenminste, als je een uitdaging verwacht met de ESP8266, dan zou je naar het aspect van de power-up moeten kijken. Om dit te corrigeren, zou u bovendien een kleine spanningsregelaar voor 3,3 V moeten ontwerpen met de mogelijkheid om de minste 500 mA te bieden.

ESP32 VERSUS ESP8266

Meer zoals de ESP8266, is de ESP32 een uitstekende kostenkeuze en biedt een systeem met laag vermogen op een chipmicrocontroller. Kiezen tussen de ESP32 of de ESP8266 kan behoorlijk uitdagend zijn, maar het hangt af van het type project dat je wilt aangaan. Ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Dus in dit stadium zou je je zo druk moeten maken over welke je moet kiezen om mee te gaan met wat je wilt doen.

Als we kijken naar de kosten, is de ESP8266 relatief goedkoper in vergelijking met ESP32. De ESP266 is misschien niet uitgerust met een zeer hoog nut, maar het is een uitstekende keuze voor personen die aan eenvoudige doe-het-zelf IoT-werken werken. Wat betreft software, ondersteuning voor ESP8266, en natuurlijk is het gebruiksvriendelijk. Een nadeel van de ESP8266 is dat zijn pinnen misschien niet voldoende zijn voor jouw type project, en in dit soort gevallen zit er niets anders op dan voor de ESP32 te gaan.

De ESP32 bevat meer GPIO’s die veel functies hebben, waardoor hij krachtiger is in vergelijking met de ESP8266. De ESP32 ondersteunt Bluetooth-functies en heeft snellere WIFI. Veel mensen denken vaak dat het werken met de ESP32 ingewikkelder is dan de ESP8266, ja! Het is misschien waar, maar niet nauwkeurig. Het kan gemakkelijk te gebruiken lijken bij gebruik met Arduino-taal. Aangezien niets ooit een voordeel heeft, is een van de beperkingen dat het duurder is dan de ESP8266; in tegenstelling tot de ESP8266 die met de meeste software werkt, is niet alle software perfect ontworpen om bij de ESP32 te passen.

Wil je meer informatie? Bekijk de website!

http://elektor.nl