Het Thuisgevoel
Image default
Electronica en Computers

Een beveiligingscamera systeem voor buiten bouwen

Een bewakingscamera voor buiten is een integraal onderdeel van een beveiligingssysteem voor huis of kantoor. Er hangt veel af van de prestaties, dus het is belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen bij het gebruik ervan. Hier is een blik op de dingen die u moet overwegen bij de aankoop van een dergelijke camera.

Beeldresolutie

Het eerste ding om te overwegen bij het kiezen van een bewakingscamera is de resolutie. Hoe hoger de resolutie, hoe duidelijker het beeld zal zijn. Daarom is het zinvol om een zo hoog mogelijke resolutie te kiezen.

Nachtopname

Het volgende waar u rekening mee moet houden is of de camera ’s nachts kan opnemen of niet. U moet de Lux rating van de verschillende camera’s controleren. Lux is de eenheid die wordt gebruikt om het vermogen van de camera te meten om beelden in het donker op te nemen. Hoe lager het Lux-getal, hoe beter de nachtopname. Er zijn verschillende Lux-waarden beschikbaar, maar natuurlijk hebben ze allemaal een prijs. Als de camera ergens moet worden geïnstalleerd waar vrijwel geen verlichting is, dan kunt u het beste voor een infrarood buiten beveiligingscamera gaan.

Bedraad/Draadloos

Er zijn zowel bedrade als draadloze buiten beveiligingscamera’s. Beide types hebben hun voor- en nadelen. Een bedraad systeem is zeker betrouwbaarder en gaat veel langer mee. Het vereist echter een professionele installatie, wat erg duur kan zijn. Aan de andere kant kan een draadloos systeem gemakkelijk worden geïnstalleerd zonder enige professionele hulp. Draadloze beveiligingssystemen zijn veel efficiënter en betrouwbaarder, maar de batterijen moeten regelmatig worden vervangen. Dit kan ook een beetje duur zijn op de lange termijn.

 

securitythuis

 

Audio-opname

Eigenlijk hebben veel beveiligingssystemen geen audio-opname mogelijkheid. Hoewel het geen noodzaak is, is het zeker een mooie toevoeging. Meestal zijn de audio-opnamemogelijkheden van een buitencamera helemaal niet zo goed vanwege het lawaai op uw buitenterrein. Als audio dus belangrijk voor u is, moet u de microfoon onderzoeken die aan de camera is bevestigd. Hoe beter de microfoon is, hoe beter de geluidskwaliteit uiteindelijk zal zijn.

Uitbreidbaarheid

Gewoonlijk gebruiken beveiligingssystemen slechts één buitenbeveiligingscamera en één opnameapparaat. Als het beveiligingssysteem echter een grote afstand moet bestrijken, dan moet men op zoek naar een systeem dat mogelijk tot drie of vier extra camera’s aankan. Bedenk dat dergelijke systemen niet zo duur zijn als u misschien denkt.

 

securitythuis nl

 

https://www.securitythuis.nl/