Het Thuisgevoel
Image default
Home entertainment en communicatie

De Touchbar van de nieuwe MacBook

De Touch Bar is de vlaggenschipfunctie voor de nieuwe MacBook Pro. Het is een klein aanraakoppervlak dat dynamisch veranderende inhoud biedt op basis van de huidige app die u gebruikt. De Touch-balk is eenvoudig te gebruiken, maar hij is iets dieper dan hij in eerste instantie lijkt. 

functietoetsen tonen

Om de traditionele F1, F2, enz. toetsen weer te geven, houdt u simpelweg de Functie (fn) -toets in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord ingedrukt om ze te weergeven. Deze toetsen kunnen op elk moment in elke app worden onthuld.

Hoe u altijd functietoetsen kunt weergeven voor specifieke apps

U kunt snel de normale functietoetsen weergeven door de Functie (fn) -toets op het toetsenbord ingedrukt te houden. Maar wat als er een app is waarvoor u vaak standaardfunctietoetsen moet gebruiken?

Het enige dat u hoeft te doen, is naar Systeemvoorkeuren > Toetsenbord >Snelkoppelingen gaan, Functietoetsen selecteren en op het ‘+’ – teken klikken om een ​​app naar keuze toe te voegen.

Als deze instelling voor een specifieke app is ingeschakeld, worden standaard functietoetsen weergegeven tijdens het gebruik van die app. Als u de functietoets ingedrukt houdt tijdens het gebruik van deze app, worden de uitgebreide bedieningsstripopties op de aanraakbalk onthuld.

Helderheid en volume snel aanpassen

In plaats van op de helderheid- of volumetoets op de Touch Bar-bedieningsstrook te tikken, tikt, houdt en sleept u de schuifregelaar naar het gewenste niveau voor een snelle aanpassing in één keer.

De regelbalk van de aanraakbalk aanpassen

Open Systeemvoorkeuren > Toetsenbord en klik op de knop Controlestrip aanpassen.

Toegang tot de uitgebreide controlestrook

Tik op de chevron-knop links van de Control Strip voor toegang tot een uitgebreide lijst met systeemfuncties en besturingselementen.

Pas de uitgebreide controlestrook aan

Als u op de chevron-knop tikt terwijl u de bedieningsbalk aanpast, krijgt u toegang tot meer systeemfuncties en bedieningselementen, zodat u de volledig uitgevouwen regelbalk kunt aanpassen.

De Touchbar aanpassen voor uw favoriete apps

Als een Touch Bar-app maatwerk ondersteunt, kunt u naar Beeld > Aanraakscherm aanpassen gaan terwijl u de app gebruikt om de belangrijkste lay-out in de Touch Bar te configureren.

De controlestrook aanpassen tijdens het bewerken van een app-regio

Terwijl u de bedieningsbalkinstellingen van een app bewerkt, kunt u snel overschakelen naar het bewerken van de bedieningsbalk door er gewoon op te tikken.

Escape-toets

De escape-toets bevindt zich in de linkerbovenhoek van de bedieningsbalk, maar deze komt niet perfect overeen met de hardware-toetsenbordsleutels direct eronder. Maar als u een typist bent, worden uw Escape-toetsindrukken nog steeds geregistreerd, zelfs als uw vinger niet volledig contact maakt met de sleutel.

Rust en ontwaak

De Touch Bar zal na 60 seconden dimmen en 15 seconden later volledig uitschakelen. Als u de aanraakbalk wilt activeren, tikt u op de aanraakbalk, het trackpad of op een toets op het toetsenbord

Trackpad + Touch Bar

Met macOS kun je tegelijkertijd communiceren met zowel het trackpad als de Touch Bar. Dit betekent dat u dingen kunt doen zoals een vorm verplaatsen in Pixelmator terwijl u tegelijkertijd de kleur of de rand van de rand wijzigt.

Laat Siri luisteren

Wanneer je Siri oproept via de Touch Bar, kun je de Siri-toets aanraken en vasthouden om het tijdens het aanraken naar je commando’s te laten luisteren.

U kunt de Touch Bar gebruiken in een Boot Camp Windows-installatie

In combinatie met Windows geeft de aanraakbalk basisbedieningen weer voor zaken als de helderheid van het toetsenbord, de helderheid van het scherm en het volume. U krijgt ook toegang tot de Escape-toets en als u de fysieke functie-toets (fn) ingedrukt houdt, verschijnt een set van 12 functietoetsen. Je zult natuurlijk niet één van de andere dynamische voordelen krijgen waarvan de Touch Bar in MacOS bekend staat. Bent u nog opzoek naar een mooie Macbook case? Neem dan een kijkje op Mac-cover.nl!