Het Thuisgevoel
Image default
Huishoudelijk

Een Vonkenscherm aanschaffen

Wat is een vonkenscherm en waarvoor is het bedoeld?

Als u thuis een open haard heeft, herkent u vast de situatie wel dat als het vuur flink opgestookt wordt er vonken in het rond spatten. Als deze vonken op uw kleding, op een vloerkleed of op het parket terechtkomen, ontstaat er brandschade. Om dit soort rondspattende vonken te voorkomen, zijn vonkenschermen ontworpen. Vonkenschermen, ook wel haardschermen genoemd, voorkomen dat er vonken de kamer invliegen. Daarnaast hebben ze nog enkele voordelen.

De voordelen van een vonkenscherm

Haardschermen hebben diverse voordelen. Hun belangrijkste functie is om te voorkomen dat er brand of brandschade in de woning (of op kleding) ontstaat. Daarnaast vormen vonkenschermen een prachtig decoratief element in het interieur. Er zijn haardschermen die het moderne, industriële of juist landelijke karakter van uw huiskamer prachtig versterken. Weer een ander voordeel van een vonkenscherm is het feit dat er speciale vonkenschermen zijn waarmee u uw open haard dusdanig kunt afschermen, dat deze niet meer zichtbaar is in het interieur. Dit is met name in de zomer handig, wanneer u de open haard niet of nauwelijks gebruikt.

Bekijk ons aanbod vonkenschermen online en koop uw favoriet!

Zorg er ook voor dat u over een goed vonkenscherm beschikt om brandschade in uw huis te voorkomen. Een groot aanbod aan prachtige haardschermen vindt u bij dé specialist op dit gebied: Airxlshop.nl. Wij bieden een groot assortiment aan vonken- en haardschermen aan tegen aantrekkelijke prijzen. Ongetwijfeld zit er een haardscherm tussen dat precies past bij uw interieurtype. Kijk eens rond in onze collectie en laat u verrassen door de ruime keuze die wij bieden. Graag tot ziens bij Airxlshop.nl.