Het Thuisgevoel
Image default
Huishouden en schoonmaak

Miniwringer bestellen

Met gemak een miniwringer bestellen

Een miniwringer is een hulpmiddel om water uit een natte doek te wringen zonder zelf veel kracht te moeten zetten. Een miniwringer bestellen is daarom verstandig voor mensen die veel schoonmaken of bijvoorbeeld in de schoonmaak branche werken. Als u gebruik maakt van een miniwringer hoeft u namelijk veel minder kracht te zetten om een doek uit te wringen. Maar daarnaast worden uw handen ook minder snel rimpelig en komen ze minder in contact met de chemische stoffen die vaak gebruikt worden om schoon te maken.

Miniwringer bestellen, er zijn twee opties

Er zijn globaal gezien twee soorten miniwringers. Aan de ene kant is er de soort miniwringer die twee rollen heeft waar u uw schoonmaakdoek tussendoor rolt. Met een hendel aan de zijkant kunt u de rollen aandraaien en door de druk wordt het water eruit geperst. Aan de andere kant zijn er miniwringers die een buis hebben waar u de doek in doet. Op deze buis wordt vervolgens een stamper gedrukt waarmee het water uit de schoonmaakdoek wordt geperst. In beide gevallen kunt u de miniwringer bestellen met of zonder emmer. Het kan juist handig zijn om er een emmer bij te hebben om het water op te vangen, maar voor vervoer mogelijkheden is het juist weer een nadeel. U moet dus zelf beslissen wat in uw geval het beste is.

Vergoeding voor een miniwringer

Omdat een miniwringer ziektekosten kan besparen hebben de meeste ziektekostenverzekeringen besloten om dit hulpmiddel te vergoeden. De kosten die komen kijken bij een miniwringer bestellen worden echter niet vergoed in de meeste basispakketten. Wel hebben veel zorgverzekeringen een vergoeding voor een miniwringer in de aanvullende pakketten zitten. Als u zeker wil zijn van de vergoeding die u mogelijk kunt krijgen moet u zelf contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

http://www.allzorg.nl/handige-hulpjes/huishoudelijk/miniwringer