Het Thuisgevoel
Image default
Lampen en verlichting

Stoere en trendy wandlampen

Stoere en trendy wandlampen

Inmiddels niet meer uit een eigentijds interieur weg te denken: de stoere en trendy wandlamp. Robuust vormgegeven lampen gemaakt van stoere materialen. In allerlei kleuren en vormen hebben ze hun weg gevonden in het interieur. Vanaf de wand verspreidt de lamp sfeervol of soms zeer gericht het licht in de ruimte.

De stoere trendy wandlamp is er in vele vormen, materialen en in een haast onuitputtelijke aantal kleurnuances. De basic kleuren zoals wit, grijs, anthraciet en zwart combineren stijlvol in elk interieur. Maar ook de metaalkleurige lamp, de koperkleurige lamp of de lamp in bronskleur is volop te vinden. Deze metaaltinten zijn er zowel in een glanzende als een matte variant. De used-look, alsof de lamp rechtsstreeks uit een oude schuur of fabriekshal komt, is ook erg populair. De betonlook in verschillende kleurschakeringen is één van de laatste trends en gemakkelijk te plaatsen in diverse interieurstijlen. Door de neutrale kleur zal de lamp, zonder al te veel aandacht te vragen, sfeerbepalend gemakkelijk in menig interieur passen.

Naast kleurige lampen die uitgevoerd zijn in metaal of kuststof, zijn er ook veel stoere transparante lampen. De lampen zijn dan van glas of geheel transparant in draadstaal uitgevoerd. Ook in dit genre zijn de kleurvariaties eindeloos. wit, grijstinten, zwart, maar ook weer in de diverse metaaltinten, van helder glimmend tot verroest en brons, zilver en goudtinten.
Er zijn lampen die verschillende materialen combineren. Glas met hout, of metaal met een gebreide kap. Ook hier weer vele mogelijkheden qua kleur.
Afhankelijk van de vorm, het gebruikte materiaal en natuurlijk de lichtbron, verpreidt de lamp het licht.
Voor elke ruimte en voor elk interieur is een passende lamp te vinden.

Er is naast een enorme diversiteit in gebruikte materialen en kleuren ook een ruime variatie in de verschillende vormen.
Ronde lampen in verschillende diameters, konisch gevormde lampen en niet verstelbare wandlampen die met een vierkante plaat voor de lichtbron een diffuus licht verspreiden, veelal om in een donker gedeelte van het interieur een bescheiden licht te brengen. Er zijn verstelbare spots, die op een filmset niet zouden misstaan en die een heldere lichtstraal naar een bepaalde plek in het interieur sturen. Vergeet ook niet de zeer trendy scharnier wandlamp, leverbaar in diverse kleuren en met een ronde, vierkante of ovale lampekap in vele kleuren en materialen. Van origine een leeslamp, nu weer volop in de belangstelling door de retro uitstraling die tegelijkertijd zeer functioneel is en vaak bij een werkplek gebruikt wordt.
De laatste trend is de draadlamp, ook leverbaar in verschillende vormen en afmetingen en al dan niet in combinatie met een glazen kap. De verlichtingsbron wordt gezien en geeft een heel eigen uitstraling in de ruimte waarin de lamp wordt gebruikt.

Al deze verschillende wandlampen hebben elk een ander doel. Van functioneel verlichten tot sfeervol schijnen. Het ruime aanbod in lampen zorgt ervoor dat voor iedere ruimte een perfecte lamp gevonden kan worden. De juiste lamp op de juiste plaats zorgt voor sfeer en balans in de woning.

http://www.wandlampen-expert.nl/product-categorie/stoere-wandlampen/

Gerelateerde artikelen

Dit zijn de lampen en trends van 2020