Waarom VoIP voor uw bedrijf zo interessant is

VoIP (Voice over IP) heeft voor uw firma of organisatie veel voordelen, zowel functioneel als financieel.

Echter wilt u mogelijk eerst begrijpen wat VoIP eigenlijk is, hoe zit het met de (eenmalige) kosten en wat verandert er voor ons?

Het verschil tussen “klassiek” bellen en VoIP wordt bepaald door de manier van transporteren van uw gesprekken. Bij de “klassieke” manier van telefoneren wordt een gesprek vervoerd over een analoge telefoonlijn. VoIP maakt gebruik van een speciaal daarvoor ingericht (o.a. beveiligd) deel van het internet.

Bij het overstappen van analoge telefonie naar VoIP lijkt er voor uw firma of organisatie niet echt iets te veranderen. Uw telefoonnummer(s) veranderen niet en de kwaliteit van de telefoongesprekken blijven minimaal op hetzelfde niveau. Dan zult u zich mogelijk af gaan vragen waarom u eigenlijk dan zal over overstappen op VoIP? Een belangrijk argument zijn de lagere kosten. Bellen via VoIP is duidelijk goedkoper dan “klassiek” bellen. De vaste kosten voor de telefoonverbinding vervallen, hiervoor betaalt u in de “klassieke” situatie een vast bedrag per maand voor. VoIP bellen is ongeveer 30% tot 70% goedkoper dan “klassiek” bellen. Naast dit zeker niet geringe financiële voordeel, neemt de flexibiliteit enorm toe. VoIP telefonie loopt via een internetverbinding, hierdoor verdwijnen de grenzen en de routeringen over de verschillende telecommunicatie aanbieders en worden de mogelijkheden echt grenzeloos. Het is geen enkel om meerdere vestigingen (zelfs in het buitenland) op hetzelfde telefonieplatform te koppelen, zonder dat u daarvoor extra telefonie kosten krijgt.

Naast deze en nog veel meer voordelen gaan alle telecommunicatie aanbieders in de toekomst over naar VoIP en moet u ook overstappen. Het is verstandig dit gepland en tijdig te doen.

Perfect en altijd bereikbaar zijn met VoIP is wat u wilt en in de toekomst nodig hebt. Zonder te inves­teren in een dure telefooncentrale kunt u uw VoIP omgeving zo inrichten als bij uw bedrijf past. Uw telefooncentrale bij u op locatie wordt vervangen door een online VoIP telefooncentrale. Deze centrale kunt u eenvoudig zelf beheren en kunt u continue aanpassen aan het aantal gebruikers en de bijbehorende wensen. Met VoIP heeft u eigenlijk uw eigen flexibele telefooncentrale in beheer, zonder de overlast van een, complexe, fysiek aanwezige, telefooncentrale. Veranderen uw eisen of wensen? Dan kunt u dat meteen in uw VoIP centrale doorvoeren. 

Meer informatie: https://www.zakelijketelefoniespecialisten.nl