Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

6 redenen om over te schakelen op een kunstmatige kerstboom

De laatste jaren zijn echte bomen minder populair geworden en kiezen meer mensen voor goedkope kunstkerstbomen. Maar zijn kunstbomen de betere optie? Wij denken van wel! Kunstkerstbomen hebben een aantal voordelen ten opzichte van echte bomen, niet in de laatste plaats omdat ze eeuwig meegaan (of in ieder geval vele, vele jaren). Hier zijn zes redenen waarom je dit jaar je echte boom zou moeten dumpen en voor een kunstmatige boom zou moeten kiezen…

 

Ze zijn veiliger

In tegenstelling tot echte bomen zijn kunstbomen niet allergeen, dus u kunt ze veilig gebruiken in huizen waar mensen met allergieën wonen. In feite kunnen echte bomen allergieën en astma verergeren door de sporen die ze afgeven, wat allergenen zijn. Kunstbomen doen dit niet. Bovendien zijn echte bomen vaak precair geplaatst, zodat ze op je kunnen vallen als je rondloopt of zelfs als je ’s nachts slaapt. Kunstbomen worden echter meestal op de grond geplaatst en zijn dus veel veiliger dan echte bomen.

 

Ze zijn milieuvriendelijker

Echte bomen zijn een natuurproduct, maar ze hebben veel nadelen voor het milieu. Ten eerste moeten er bomen voor worden gekapt, wat niet goed is voor het milieu, omdat er dan bomen uit het ecosysteem verdwijnen, waardoor de biodiversiteit afneemt. Daarnaast zijn echte bomen niet biologisch afbreekbaar en moeten ze al na enkele weken worden weggegooid, wat veel afval oplevert. Kunstbomen daarentegen zijn wel biologisch afbreekbaar en zorgen dus niet voor hetzelfde afvalprobleem als echte bomen.

 

Ze druppelen geen sap en stinken niet

Echte kerstbomen druppelen vaak sap en een kleverige substantie genaamd floëem, wat rommelig en stinkend kan zijn. Dit komt omdat echte bomen levende organismen zijn en voortdurend groeien. Ze moeten worden bewaterd, wat ook rommelig kan zijn. Bovendien kunnen echte bomen een sterke geur hebben die sommige mensen aanstootgevend vinden. Kunstbomen daarentegen hebben deze problemen niet, omdat ze geen levende organismen zijn en geen water of voeding nodig hebben.

 

U kunt ze in enkele minuten opzetten en afbreken

Echte bomen moeten water krijgen en ze moeten buiten worden gezet om te kunnen groeien. Ze moeten een paar weken voor Kerstmis naar binnen worden gebracht, water krijgen en na Kerstmis weer buiten worden gezet. Echte bomen moeten ook worden uitgeschud, gestofzuigd en ontsmet. Kunstbomen hoeven daarentegen geen water te krijgen, hoeven niet naar buiten en kunnen in slechts enkele minuten worden opgezet. Bovendien hoeven kunstbomen niet te worden uitgeschud, gestofzuigd en ontsmet, zoals echte bomen. En omdat kunstbomen jaar na jaar gebruikt kunnen worden en niet buiten gezet hoeven te worden, zijn ze veel handiger dan echte bomen.

 

Ze zijn goedkoper

Echte bomen zijn niet goedkoop en u moet een standaard, meststof en misschien zelfs ongediertebestrijding kopen. Kunstbomen daarentegen zijn heel betaalbaar, vooral de duurdere. U bespaart ook geld op elektriciteit, want echte bomen moeten vaak worden aangesloten op het lichtnet en verbruiken veel elektriciteit. Conclusie Kunstmatige kerstbomen hebben veel voordelen ten opzichte van echte. Ze zijn veiliger, milieuvriendelijker, minder rommelig en gemakkelijker op te zetten en af te breken dan echte bomen. Bovendien zijn kunstbomen goedkoper dan echte bomen en vereisen ze niet hetzelfde beheer.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/475/grote-kunstkerstbomen