Het Thuisgevoel
Image default
Tuin en buitenleven

Maak je feed succesvol met deze interieurfoto trends!

Waarom zijn deze goede foto’s zo belangrijk?

Social media neemt zowat onze wereld over, deze competitieve marktplaats bevindt zich vol met slimme advertenties en verleidelijke plaatjes. Als interieur bedrijf of hobbyist geeft dit jou de perfecte kans om inspiratie van anderen op te doen of anderen te inspireren met jouw werk. Goede foto’s geven beeld aan hoe jij wilt dat je publiek jou of je bedrijf ziet. Neem jij je specialiteiten erg serieus? Dan zijn goede foto’s een must. Maar wat maakt een goede foto of feed? Wij helpen je graag verder met de volgende tips. Dus lees gerust mee!

 

Waar start ik?

Om de perfecte foto te kunnen maken zijn er natuurlijk bepaalde elementen die je nodig hebt om dit te kunnen doen zoals een telefoon, een professionele bewerkingsapp als Lightroom, een lamp en een statief. Maar voor je aan de start gaat met het schieten van je foto’s, zit er nog een heel process waar de meeste mensen vaak over het hoofd zien. Als bedrijf of hobbyist, wil je namelijk een bepaald bericht afgeven bij je doelgroep. Zolang je dit bericht niet hebt, lever je eigenlijk alleen een visueel goed geordend plaatje zonder verdere waarde. Zorg er dus voor dat je dit hebt uitgeschreven voor jezelf voordat je start met het creëren van je content!

 

Hoe creëer ik een doel?

Het creëren van een doel voor je interieur foto’s hoeft totaal niet lastig te zijn. Als creatieveling, weet jij natuurlijk waar de rode draad door je werk heen loopt. Probeer deze eens in woorden te omschrijven. Zijn je ontwerpen vaak uniek en kleurvol door de vele elementen die je vaak gebruikt en samensmelt? Dan is dit ook jouw rode draad tijdens het maken van je foto’s. Denk er bijvoorbeeld aan om meer ingezoomde foto’s van details te maken. Zo laat je zien dat dit iets is waar je het meeste aandacht aan schenkt tijdens de creatie van jouw interieurstijlen. Tevens is dit ook een zeer populaire manier van vormgeven rondom te interieurtrends van 2022!

 

Wat komt hier nog meer bij kijken?

Wanneer je niet bekend bent met het maken van professionele foto’s valt het aan te raden om hiervoor hulp in te schakelen van een professional. Natuurlijk kun je dit uitbesteden wanneer je er zelf geen plezier in beleeft. Mocht je het wel leuk vinden om foto’s te maken en leer je graag meer hoe jij je interieur echt naar voren laat komen in foto’s? Kies er dan voor om een interieurfotografie cursus aan te gaan! Groeien doe je natuurlijk door middel van proberen. Zodra dit een gewoonte begint te worden merk je telkens meer op je gemak te raken tijdens het maken van je foto’s. Ook zal het je minder veel tijd kosten om een perfecte shot te maken van je interieur ontwerpen! Dat is pas een win-win situatie toch?

 

Gerelateerde artikelen

Hoe vind je de juiste tuinmeubelwinkel?

Tuinontwerp op maat van uw budget? Tuinen-hendrix.be!

Ontspannende en comfortabele hangmatten