Het Thuisgevoel
Image default
Verenigingen

Met welke woonverzekering dek je alle risico’s af?

Als het gaat over een verzekering afsluiten, hoor je vaak het advies dat je moet zorgen dat je een ‘passende verzekering’ kiest. Dat is voor veel mensen echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want wat ‘passend’ is, is voor iedereen weer anders. Vandaar dat wij het je graag wat gemakkelijker willen maken en je gaan uitleggen wat je moet doen om de perfecte woonverzekering voor jouw situatie samen te stellen. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, is het een fluitje van een cent om een polis af te sluiten waar je optimaal de vruchten van zult gaan plukken.

 

Waaruit bestaat een woonverzekering?

Een woonverzekering bestaat eigenlijk uit twee verzekeringen, of je beide nodig hebt, hangt af van je situatie. Wat je sowieso nodig hebt, is de inboedelverzekering. Met deze verzekering kun je, zoals de naam ook al aangeeft, je spullen verzekeren. Wanneer deze beschadigd raken, kun je een beroep op je verzekering doen om de schade te laten uitkeren. Denk niet dat je inboedel niet veel waard is en dat je daarom geen verzekering nodig hebt. Je moet namelijk ook in staat zijn om, bijvoorbeeld na een brand, je hele inboedel in een keer te vervangen. Bovendien biedt een inboedelverzekering ook dekking wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Deze vorm van criminaliteit maakt tegenwoordig veel slachtoffers en niet zelden raken mensen grote bedragen kwijt. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede verzekering hebt, zodat je een goed vangnet hebt om problemen met je inboedel op te kunnen lossen.

 

Heb je een opstalverzekering nodig?

De tweede woonverzekering die vaak gekozen wordt, is de opstalverzekering. Met deze polis kun je de schade aan je huis laten uitkeren. Daarmee wordt ook gelijk duidelijk dat wanneer je huurt, je niet een opstalverzekering nodig hebt. De opstalverzekering Univé is alleen belangrijk voor mensen die een huis gekocht hebben. Gebeurt er een keer iets in je woning, dan zal de schade zich namelijk niet beperken tot je inboedel, maar waarschijnlijk zal je huis ook beschadigd raken. Juist deze kosten kunnen fors worden en daarom is het belangrijk om je hiertegen te verzekeren. Jij hoeft enkel maandelijks een premie te betalen en in ruil daarvoor, kun je een beroep op je verzekering doen wanneer je door het noodlot getroffen bent.

 

Sluit je polis vandaag nog af

Een passende woonverzekering afsluiten, is een kwestie van naar je woonsituatie kijken. Huur je, dan heb je enkel een inboedelverzekering nodig. Heb je een koophuis, sluit dan naast de inboedelverzekering ook een opstalverzekering af. Zo ben je tegen vele risico’s beschermd en je zult zien dat je dat meteen gemoedsrust zal geven. Je kunt even naar de site van Univé gaan om je in te lezen in deze beide  verzekeringen. Mocht je zien dat je meer dekking nodig hebt, kies dan ook een van de aanvullende verzekering. Heb je jouw polis samengesteld? Sluit hem dan gelijk af, dan begin je het nieuwe jaar zonder zorgen.