Een showroom vol met parket vloeren in Breda

Voordat u naar een parket specialist in Breda gaat, bekijkt u natuurlijk eerst een aantal houten vloeren op het internet. U kunt bij diverse winkels het aanbod aan parket vloeren online bekijken en zo alvast een idee krijgen van wat u precies mooi vindt. De charme van een houten vloer zit echter in meer dan alleen het uiterlijk. Ook het gevoel, het geluid en zelfs de geur van het hout zijn onderdeel van de ervaring. Ga daarom eens langs bij de showroom van een specialist om de houten vloeren van uw voorkeuren van dichtbij te bekijken. In de meeste gevallen kunt u hier ook uw wensen doorgeven en kan de specialist u van maatwerk voorzien.

Bij de specialist kunt u ook terecht voor het onderhoud van parket vloeren

Zelfs wanneer u parket van uitstekende kwaliteit heeft gelegd, is er regelmatig onderhoud nodig om te zorgen dat de vloer mooi blijft. U wilt toch ook dat uw vloer er voor lange tijd als nieuw uit blijft zien? Bij een specialist in houten vloeren in Breda kunt u dan ook terecht voor advies en onderhoudsproducten waarmee uw houten vloer in topconditie blijft. Door uw vloeren regelmatig te onderhouden kunt u de levensduur aanzienlijk verlengen en zal u vloer met de jaren zelfs alleen maar mooier worden. Het is dan wel belangrijk om hierover eerst contact te hebben met de specialist en niet lukraak allerlei onderhoudsmiddelen op de vloer aan te brengen. Het juiste onderhoudsproduct hangt af van hoe de vloer is bewerkt. Dat kan bijvoorbeeld met olie, was of lak gedaan zijn.

Parket vloeren uitzoeken bij een specialist met oog voor detail

Wanneer u een nieuwe parket vloer gaat uitkiezen bij de specialist in Breda is het belangrijk om ook op de details te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om de vloer op de juiste manier te leggen. Dit is immers een vak apart dat zeer precies moet gebeuren. Omdat hout krimpt en uitzet bij verschillende temperaturen moet de vloer van uw keuze perfect gelegd worden. Daarnaast geeft u natuurlijk niet heel veel geld aan een mooie vloer uit om hem vervolgens niet netjes af te werken. Een specialist met oog voor detail geeft u advies met betrekking tot passende kozijnen, deuren, en de afwerking van de vloer zelf. Ook als u op zoek bent naar een afwijkend patroon in uw nieuwe vloer kan dit door de specialist volledig, tot in het kleinste detail worden uitgetekend.