Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Betaalbaar wonen in een Tiny House

De Tiny Houses zijn in de trend. Geen wonder als je bedenkt dat de huren in de meeste grote Nederlandse steden de laatste jaren alleen al snel zijn gestegen en het soms moeilijk tot onmogelijk is om een geschikt appartement te vinden.

 

Als u liever in uw eigen zak betaalt dan in de zak van een verhuurder, dan is de gedachte aan uw eigen huis duidelijk. Maar in de huidige tijd is het helemaal niet meer zo vanzelfsprekend om zich als werknemer een eigen woning te kunnen veroorloven. De aankoop van een eigen huis brengt aanzienlijke kosten met zich mee: In Nederland is de gemiddelde looptijd van een vastgoedlening iets minder dan 27 jaar. Met name jongeren kunnen zich dit niet veroorloven, hoewel velen het risico dat ze al jaren aan een hypotheek gebonden zijn zelfs als een risico beschouwen.

Tiny Houses springen in de bres voor hun grotere en duurdere familieleden en bieden zo een uitstekende oplossing voor iedereen die een eigen vier muren wil hebben. Maar zelfs met een tiny house moeten kopers diep in hun portemonnee graven: hoewel miniwoningen veel goedkoper zijn dan conventioneel onroerend goed, wordt in de meeste gevallen nog steeds een lening afgesloten. In de regel verlangen banken een aanbetaling van 20 tot 40% van de totale prijs.