Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je energieneutraal wonen?

Wil jij graag jouw energiekosten omlaag brengen en een steentje bijdragen aan een beter klimaat? Maak jouw woning dan energieneutraal. Wil je weten wat energieneutraal is en hoe je jouw woning energieneutraal kunt maken? Lees dan snel verder!

Wat is energieneutraal wonen?

Energieneutraal betekent dat je evenveel energie opwekt als dat je verbruikt. Hierdoor zou je jaarrekening rond de € 0,00 moeten zijn.

Hoe kun je jouw woning energieneutraal maken?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

  1. Isoleren: Door je huis goed te isoleren, zorg je ervoor dat de warmte niet naar buiten ontsnapt tijdens de koude wintermaanden. Maar ook in de zomer is isolatie erg belangrijk. Het zorgt er namelijk ook voor dat je de koelte binnenhoudt.
  2. Warmtepomp: In plaats van een cv-ketel gebruiken om je huis op te warmen, doe je dit met een warmtepomp. De warmtepomp haalt zijn energie uit de bodem, lucht en water en zet dit om in energie.
  3. Zonnepanelen: Met zonnepanelen in Limburg kun je groene energie opwekken. Zonnepanelen zetten energie uit de zon om in stroom die je kunt gebruiken voor talloze dingen in huis.

Wat kost het om energieneutraal te wonen?

Het kan prijzig zijn om jouw woning energieneutraal te maken. Maar het verdiend zich uiteindelijk snel terug. Beginnen met zonnepanelen is dan ook een eerste verstandige keus. Je zult al snel zien dat je binnen een paar jaar de investering hebt terugverdient.

Kost het toch te veel geld? Dan kun je eventueel aankloppen bij de rijksoverheid. Zij stimuleren namelijk energieneutraal wonen door middel van subsidies en leningen. Let wel goed op, de hoogte van de subsidies en leningen kunnen verschillen per gemeente. Het is dus handig om dit van tevoren goed uit te zoeken voordat je investeert!

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-limburg/