Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Verhuisstress: 4 tips voor meer rust

Verhuizen kan heel wat stress opleveren. Ga jij binnenkort naar Hoorn verhuizen en moet er nog veel geregeld worden? Wij geven je in deze blog 4 tips om zoveel mogelijk stress te voorkomen.

1.      Begin op tijd

We begrijpen dat je het misschien allemaal uitstelt, maar is dat echt zo slim? Als je zoveel moet regelen, is het ’t slimst om een lijst te maken van alles dat moet gebeuren. Streep vervolgens een taak door als je die heb afgerond. Dat werkt erg motiverend! Daarnaast zorgt uitstellen niet voor het verlichten van de stress, maar maakt het juist erger.

2.      Genoeg slaap

Als je zoveel te doen hebt, ben je geneigd om tot de late uurtjes door te gaan met organiseren en inpakken. Maar laat slaaptekort nou net zorgen voor extra irritaties en stress. Ga dus op tijd naar bed en slaap het liefst acht uur per nacht.

3.      Vraag hulp aan vrienden en familie

De meeste mensen vinden het lastig om aan te geven dat ze hulp nodig hebben, maar dat is nergens voor nodig! Je hoeft niet alles zelf te doen. Vraag vrienden en familie om hulp. Zij willen jou vast en zeker helpen.

4.      Eet gezond

Nóg zo’n belangrijke die veel mensen vaak vergeten, maar gezonde voeding heeft veel invloed op je stress. Het is begrijpelijk dat je na al het sjouwen geen zin hebt om te koken en grijpt naar snacks of wat te eten besteld. Maar het is juist van belang om na al dat slepen genoeg gezonde voeding en drinken binnen te krijgen. Kook dus liever voor twee dagen, zo hoef je niet elke dag te koken. Kies verder voor een stevig ontbijt en twee stukken fruit voor tussendoor.

https://www.grotemarktberaad.nl/hoorn/