Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Vragen om bij stil te staan bij de aanschaf van een zitmaaier

Bij de aanschaf van een zitmaaier is het goed om stil te staan bij een paar vragen. Als u namelijk snel een blik werpt op bijvoorbeeld het aanbod zitmaaiers van de Kock machines zult u zien dat u heel wat te kiezen heeft. Afhankelijk van u, uw wensen en uw te onderhouden terrein kunt u de juiste maaier kiezen.

Uw persoonlijke voorkeuren bij de keuze van een zitmaaier

Uw fysieke gesteldheid kan de reden zijn dat u überhaupt een zitmaaier overweegt aan te schaffen. Maar wist u dat voor kleine oppervlaktes het dan wel eens voordeliger kan zijn om het maaien uit te besteden aan bijvoorbeeld een tuinman? Pas bij oppervlaktes groter dan 200m2 of 250m2 is de aanschaf van een zitmaaier interessant. Als u meer wilt dan alleen maaien kunt u met een frontmaaier uw machine eenvoudig omtoveren tot bijvoorbeeld sneeuwschuiver of bladveger. Het maaigedeelte is dan namelijk te ontkoppelen van de machine waarop u een andere tool eraan kunt bevestigen. Ideaal dus als u op zoek bent naar een all-round tuinmachine.

Budget en besturing

Als u toch voor een zitmaaier gaat is de volgende persoonlijke vraag natuurlijk wat uw budget is. Prijzen voor deze maaiers lopen van €1500 tot wel €13000. Ook de bediening van deze maaier is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Hoe eenvoudig is hij te besturen en gebeurt dit met de voeten, de handen of allebei?

Het terrein

Vervolgens is het terrein dat u gaat onderhouden erg belangrijk voor de keuze van uw zitmaaier. Moet u veel kleine paadjes maaien? Kies dan voor een maaier die niet breder is dan het smalste pad. Moet u een groot breed terrein zonder obstakels onderhouden? Kies dan voor de breedste optie zodat u minder banen hoeft te trekken en veel sneller klaar bent. Afhankelijk van de ruwheid en hoogte van het gras kunt u kiezen voor een elektrische of benzine maaier. Alleen bij heel zwaar gras kunt u gaan voor de benzine maaier, anders is een elektrische al voldoende. Ook is een vierwielaandrijving bij ruw terrein wel zo handig.