Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Alle soorten zonnepanelen op een rijtje

Als het om zonnepanelen gaat heb je veel te kiezen. Er zijn namelijk behoorlijk grote verschillen in het soort panelen en de opbrengst. Het is dus goed om te weten welke soorten er zijn, wat de voor- en nadelen zijn en wat ze je uiteindelijk zullen opleveren nadat je de keuze hebt gemaakt. Een goede voorbereiding is ook bij het kiezen van zonnepanelen het halve werk. 

 

Door het maken van een goede keuze kun je in een handomdraai veel meer energie opwekken en daardoor dus nog meer besparen. Wat zorgt dat je de investering in je zonnepanelen snel hebt terugverdiend.

Monokristallijn zonnepaneel

De monokristallijn zonnepanelen zijn duurder dan de andere panelen. Maar ze hebben wel een aanzienlijk hogere opbrengst. In feite zou je dus minder zonnepanelen nodig hebben om hetzelfde opbrengst als de Amorf zonnepanelen te hebben. Wanneer je minder ruimte hebt om zonnepanelen te plaatsen is dit dus een goede oplossing. 

Polykristallijn zonnepaneel

Ook deze zonnepanelen hebben een goede energieopbrengst. Zeker wanneer ze op de juiste manier geplaatst zijn. Waarbij ze ook nog eens een stuk goedkoper zijn dan de mono kristallijn. Het is dus absoluut het overwegen waard waarbij je geniet van een goede energie opbrengst en relatief lagere investering.

Amorf zonnepaneel

De goedkoopste zonnepanelen op dit moment zijn de Amorf zonnepanelen. Hoewel deze ook een heel lage energieopbrengst heeft is het toch nog de moeite waard. Zeker als je meer ruimte hebt kunnen deze je echt wel laten profiteren van de zon.

Daarbij is de levensduur van deze panelen niet heel vast en lang. Het is dus zomaar mogelijk dat je voortijdig opnieuw moet investeren in je zonnepanelen.

Glas-glas zonnepanelen

De Glas-glas zonnepanelen hebben een heel hoge energieopbrengst maar zijn tegelijkertijd ook een stuk duurder. Maar wanneer je dit opweegt tegen de opbrengst heb je deze relatief snel terugverdiend en hebben deze panelen een langere levensduur. Dat maakt deze panelen het aankopen of huren meer dan waard. Waarbij de plaatsing makkelijk en snel geregeld kan worden.