Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Ecologische antraciet verf

Antraciet is een kleur die al jarenlang enorm populair is. Het is namelijk een kleur die overal bij past en het interieur er direct erg modern en luxe uit laat zien. Antraciet verf wordt ook wel RAL 7016 genoemd en is een diepe grijze verf die geschikt is voor allerlei toepassingen. Specifiek is de RAL 7016 verf geschikt voor elke houten toepassing, zowel voor binnen als buiten. Hierdoor kun je binnen- en buitenmeubels voorzien van dezelfde kleur verf, wat een mooie eenheid creëert in de inrichting. 

Duurzaam en waterdicht 

Dit specifieke merk van antraciet verf is een ecologische variant en is dus een betere optie voor het milieu. Deze verf bevat namelijk minimale vluchtige stoffen. Naast dat dit merk een duurzame optie is, heeft het meer voordelen. Zo is de verf namelijk waterdicht, wat het geschikt maakt voor buitenmeubels. Als je het mooiste resultaat wil bereiken met de verf, kun je het beste één tot twee lagen van de houtverf gebruiken. Eén laag is in principe al voldoende, maar de tweede laag biedt extra bescherming aan het hout. 

Gaat overal mee samen 

Antraciet is een mooie donkergrijze kleur die fijn is voor het oog. Zwart is toch een wat hardere kleur, terwijl antraciet juist wat zachter is voor de ogen. Als je van donkere accenten of meubilair houdt, is het zeker aan te raden om te kiezen voor de kleur antraciet. De kleur gaat bovendien samen met andere kleuren en materialen, waardoor je met deze verf eigenlijk altijd goed zit.

https://www.thorndown.nl/product/ral-7016-antraciet-grijs-antracite-grey-houtverf/