Op zoek naar boeiboorden om uw pand mee te verfraaien?

Voorheen werd een boeiboord altijd geproduceerd in hout, maar tegenwoordig kiezen steeds meer woningeigenaren voor plastisol boeiboorden. Vaak wordt er met behulp van plastisol zetwerk een boeiboord gezet. Dit maakt het slijtvast en UV-bestendig. U hoeft het niet opnieuw te schilderen. Plastisol is niet direct een materiaalsoort maar een specifieke behandelmethode. Staal wordt behandeld door een speciale zinkbad zodat het een coating krijgt. Het doel is om het materiaal zo goed mogelijk te beschermen tegen roest en corrosie wanneer het wordt blootgesteld aan elementen vanaf buitenaf zoals neerslag, sneeuw en ijs.

Kies voor aluminium!
Als boeiboorden in kunststof of hout worden uitgevoerd dan krijgen zij vroeg of laat invloeden op de kwaliteit. Het kan grauwig worden, lekstrepen zijn dan al zichtbaar. Bij aluminium boeiboorden is dit niet het geval. Aluminium is een materiaal dat zeer goed tegen weersverandering kan. Gezien het een natuurlijke anti-roest laag vormt zal het niet zo vlug roesten. Wat het materiaal ideaal maakt om aluminium boeiboorden van te maken. Een belangrijk voordeel van aluminium boeiboorden is dat ze onderhoudsvrij zijn. U heeft er geen omkijken meer naar. Diverse metaalbewerkingsbedrijven kunnen aluminium boeiboorden voor u op maat maken.

De voordelen van zetwerk op maat
Met plaatbewerkingstechnieken staat de algemene term “zetten” bekend als het buigen van plaatwerk. Dit wordt gedaan met behulp zetbank, kantbank of bankschroef. Deze technieken zijn al jaren een begrip in de metaalindustrie en blijven zich ontwikkelen. Met behulp van zetten kunnen veel diverse metaalproducten gerealiseerd worden. Met deze techniek kunt u aluminium, lood, plastisol maar ook zink vervormen. Afhankelijk van waarvoor het staal gebruikt gaat worden zijn er diverse mogelijkheden beschikbaar. Dit maakt zetwerk op maat ideaal voor iedere dakafwerking van uw pand of woning.

Zoek contact op met een dakgroothandel!
Een nieuw boeiboord plaatsen of een renovatie is een groot project dat u niet zomaar doet. De meeste mensen plaatsen een nieuw boeiboord ook niet vaker dan 1 á 2 keer in hun leven. Het is daarom helemaal niet gek als u niet weet waar u moet beginnen of welk materiaal het meest geschikt is voor uw pand. Herkend u dit probleem? Of zoekt u meer informatie over een materiaaltype? Dan is het aan te raden om langs een dakgroothandel te gaan bij u in de buurt. Hier kan een expert met u meekijken naar uw woning of pand. Op basis van uw pand kunnen zij u adviseren. Stel daarom tijdens uw bezoek aan de dakgroothandel alle vragen die u heeft zodat u met voldoende informatie weer terug keert naar huis.

https://www.hodakdakmaterialen.nl/