Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Tips bij het kiezen van de kleur van je eetkamerstoelen

De juiste eetkamerstoelen kunnen het design van je eetkamer maken of breken. Het eerste waar je aan denkt bij het kiezen van de perfecte stoelen voor je huis, is kleur. Kleur is zo’n krachtig hulpmiddel in interieurontwerp, maar het kan ook overweldigend zijn als je niet weet wat je doet. Of je nu een eetkamerstoel beige wilt of juist een gewaagde kleur, er is veel waar je rekening mee moet houden.

Opvallen of erbij horen?

Eetkamerstoelen moeten passen bij de rest van het decor. Ze moeten niet opvallen als het middelpunt van je eetkamer. De kleur die je kiest mag ook niet de enige kleur in de kamer zijn. Je meubels en accessoires moeten verschillende tinten hebben. Als je bijvoorbeeld een eetkamerstoel goud hebt, kies dan een ander goudstuk voor balans, zoals een vaas of lampenkap. Op deze manier zorg je voor samenhang.

Wees niet bang voor kleur

Kleur is een geweldige manier om persoonlijkheid aan je huis toe te voegen. De kleur van de eetkamerstoelen kan gebruikt worden om een ​​thema, blikvanger of sfeer in de eetkamer te creëren. Als je een eclectische stijl hebt, kies dan een verscheidenheid aan kleuren die bij je persoonlijkheid en smaak passen. Als je een aards of neutraal kleurenpalet hebt, gebruik dan spaarzaam felle kleuren zodat ze opvallen tegen de achtergrond. Gele stoelen zien er bijvoorbeeld geweldig uit tegen natuurlijke houttinten zoals eiken of grenen. Het hele punt van het kiezen van je kleur is om een ​​statement te maken en dat kan niet met timide tinten. Kies dus een gewaagde tint zoals paars of rood voor een opvallende aantrekkingskracht of kies voor een mooie neutrale kleur zoals zwart of wit als je op zoek bent naar iets subtielers.

Textuur prevaleert

Textuur is een andere belangrijke factor bij het kiezen van de kleur van je eetkamerstoelen. Net als bij de inrichting van je huis, zijn texturen de sleutel tot het creëren van sfeer en comfort in je eetkamer. Je kunt bijvoorbeeld een stof gebruiken die glad en zacht aanvoelt of een stof die ruw aanvoelt om een ​​elegante look te creëren.

Mix materialen met stijl

Het mixen van materialen is een geweldige manier om karakter toe te voegen aan je eetkamer. Je hoeft niet bang te zijn om hout met metaal of stof met leer te mixen, zolang de look maar voor jou werkt. Als je niet kunt kiezen tussen twee afwerkingen, kies dan voor één stoel in elk materiaal en meng ze door elkaar. Je kunt ook overwegen om dezelfde afwerking op verschillende stoelen te mengen.

Bron: Homedeco.nl