Het Thuisgevoel
Image default
Woningen

Voorkom rondslingerend speelgoed met deze tips

Rondslingerend speelgoed in huis kan irritaties opwekken, zeker als je kleine kinderen hebt die rommel maken en vaak niet zelf op willen ruimen. Het is moeilijk om rondslingerend speelgoed te voorkomen, maar er zijn bepaalde zaken waar je rekening mee kunt houden om het speelgoed in de woonkamer te verminderen. Ga verder met lezen als je wilt weten wat de beste manieren zijn om rondslingerend speelgoed te voorkomen.

Tip 1: Gebruik bakken en manden voor speelgoed

Maak gebruik van bakken en manden op het speelgoed te sorteren en netjes te bewaren. De bakken en manden kan je het best bewaren op een vaste plaats in de woonkamer zodat het speelgoed ook gemakkelijk opgeruimd kan worden en uit het zicht kan staan. Houd voldoende ruimte voor LEGO bouwsteentjes, speelgoedautootjes, barbie accessoires, puzzels en dergelijke.

Tip 2: Een grote opruiming

Wil je rondslingerend speelgoed zo veel mogelijk voorkomen, zorg er dan voor dat je de ruimte opgeruimd houdt. Kapot speelgoed kan je weggooien en ouder speelgoed die nog een volgende ronde mee kunnen kan je aan andere kinderen geven of verkopen. Laat je kinderen mee beslissen over welk speelgoed blijft en welk speelgoed de deur uitgaat. Uiteindelijk zal er minder speelgoed zijn waardoor opruimen gemakkelijker wordt.

Tip 3: Geef alles een vaste plek

Zorg ervoor dat alles in huis een vaste plek heeft zodat je kinderen het speelgoed goed kunnen opbergen op de juiste plaats. Op deze manier zal het speelgoed als het ware ook als een onderdeel van de woonkamer beschouwd worden.

Tip 4: Ruim op aan het eind van de dag 

Ruim pas aan het eind van de dag op voor de kinderen naar bed gaan. Zijn je kinderen oud genoeg, laat ze het opruimen dan zelf doen. Op deze manier voorkom je rondslingerend speelgoed en is je huis tegen de avond lekker opgeruimd.

 

Irriteer je je aan al het rondslingerend speelgoed van je kinderen in huis? Dan kan je de bovenstaande tips vast goed gebruiken om het speelgoed gemakkelijker op te bergen voor een opgeruimd huis.