Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijk

3 tips om jouw tuin zo mooi mogelijk te maken

Voor vele van ons is de tuin een erg belangrijke plek van ons huis. Waarom? Nou ja, we kunnen er lekker relaxen, genieten van een drankje met een vleesje van de barbeque, of er gewoon lekker mee in de weer zijn. We vinden dan ook belangrijk dat onze tuin er een beetje fatsoenlijk uitziet. Immers, kunnen we er alleen zo echt van genieten.

 

Maar hoe zorg je nu dat je tuin zo mooi mogelijk is? In dit artikel zoeken we het voor je uit door je drie gemakkelijke tips te vinden. Zijn deze drie tips niet genoeg voor je, neem dan eens een kijkje op Bakker Buitenleven, een tuincentrum uit Heemskerk. Op hun website, of op locatie vind je allerlei goede voorbeeld tuinen, waardoor jij inspiratie op kan doen. 

 

De drie tips

Ten eerste is het belangrijk dat je goed nagaat wat voor tuin je precies hebt. Hierbij bedoelen we natuurlijk vooral het oppervlakte. Heb je een hele grote tuin, dan kun je je namelijk meer permitteren. Kies bijvoorbeeld voor een mooie vijver, een grote bomenrij of zelfs een zwembad. Je kan het met een grote tuin zo gek niet bedenken.

Heb je daarentegen een kleinere tuin, dan is het belangrijk na te gaan wat je precies met je tuin wilt. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je veel in de tuin kan zetten en lekker kan barbecueën met je vrienden en familie, dan is het aan te raden om de meeste ruimte te gebruiken voor een terras. Maar vind je dit niet zo belangrijk, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor mooie bloembakken, of een grasveld. 

 

Ongeacht hoe groot je tuin ook is en wat je er precies uit wilt halen, een overkapping is altijd een hele goede optie voor je tuin. Daarom raden we het plaatsen van een mooie overkapping ook aan als tweede tip. Door het plaatsen van een overkapping kun je namelijk het hele jaar door genieten van je tuin. Plaats een goede louncheset, een televisie en een stel heaters en je kan ook in de herfst of zelfs winter gewoon genieten van je tuin. 

 

Ten slotte raden we aan te investeren in mooie bestrating. Waarom? Nou, veelal is de bestrating het laatste waar we aan denken bij de tuin. Maar dit is jammer, want mooie of lelijke tegels of stenen maken echt een wereld van verschil voor het aanzicht van je gehele tuin. Kies dan ook gewoon even voor die ietwat duurdere tegels.