Het Thuisgevoel
Image default
Zakelijke dienstverlening

De reden dat mensen een verhuurmakelaar inschakelen

Een verhuurmakelaar is iemand die gespecialiseerd is in het verhuren van woningen. Ze kunnen helpen bij het vinden van geschikte huurders voor je woning en bij het beheren van de huurovereenkomst.

 

Een verhuurmakelaar kan verschillende taken voor je uitvoeren, zoals het beheren van de huurovereenkomst, het innen van de huur, het regelen van reparaties en onderhoud en het opstellen van huurovereenkomsten. Ze kunnen ook helpen bij het verzamelen van referenties van potentiële huurders en bij het voeren van huisbezoeken om ervoor te zorgen dat de huurder geschikt is voor de woning.

 

Als je overweegt om een verhuurmakelaar in te schakelen, is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken en te kijken welke makelaar het beste bij je wensen en behoeften past. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de tarieven van verschillende makelaars, hun reputatie en de diensten die ze aanbieden. Het is ook verstandig om goed te letten op de voorwaarden van de verhuurmakelaar, zodat je weet wat je kunt verwachten en wat er van je wordt verwacht.

 

Ook ideaal voor tijdelijke verhuur

Heb jij bijvoorbeeld een vakantiewoning, dan is de kans vrij groot dat je deze voor relatief korte periodes verhuurt. Ook dan is een verhuurmakelaar ideaal om in te schakelen. Echter zien we dan wel vaak dat het op een net iets andere manier gebeurt. Iemand die namelijk twee weken een woning huurt, zal niet worden overladen met allerlei documenten en hoeft vaak ook niet loonstroken en dergelijke te overleggen. Het enige wat belangrijk is, is dat er vooraf wordt betaald. Kies je voor je woning tijdelijk verhuren, dan heeft dit wel als grote voordeel dat je vaak een hogere huurprijs kunt vragen. Vaak zijn de kosten voor een week op een vakantiepark gelijk aan het huren van een woning voor een maand. Kortom, het is dus zeker de moeite waard om een serieus over na te denken dus.

 

Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat een verhuurmakelaar natuurlijk bij iedere ‘bemiddeling’ extra handeling heeft en daarvoor dus ook kosten in rekening zal brengen. Omdat dit bij een permanente verhuur veel minder arbeidsintensief is, is dit kostentechnisch vaak interessanter om te doen.