Het Thuisgevoel
Image default
Zorg

Hoe zorg je voor een gezonde relatie

Als je al eens een liefdesrelatie hebt gehad, zul je merken dat het niet gemakkelijk is om diezelfde liefde en zorg te handhaven voor de persoon die van je houdt. Het is helemaal niet makkelijk om in een liefdesrelatie te zitten. Je moet begrijpen dat beide mensen die betrokken zijn bij deze relatie hun eigen verwachtingen van elkaar hebben. Liefdesrelaties vereisen geduld, begrip en toewijding. En relatiecoaching kan jullie hierbij helpen.

Als je nog in de pre-huwelijksfase bent, zul je merken dat er twee tekenen zijn die je vertellen wat de aard van de persoon zou zijn. Het eerste teken is het fysieke aspect. In het geval van vrouwen, zou het eerste teken van een liefdesrelatie met de persoon de afwezigheid van ontrouw of enige affaire zijn. Als je een liefdevolle relatie hebt en het ontbreekt aan intimiteit, dan is dit een duidelijke aanwijzing dat er een probleem is in de aard van de relatie.

Het tweede teken van een goede liefdesrelatie is emotioneel. In het geval van vrouwen, omvat dit hun behoefte om geliefd, gevoed en gewaardeerd te worden. Als je al lang in een relatie zit en je bent niet in staat geweest om je partner zich geliefd en gewaardeerd te laten voelen, dan moet je waarschijnlijk verwachten dat de relatie geen stand zal houden. Vrouwen laten hun gevoelens niet gemakkelijk los en ze willen geliefd en gewild zijn.

Het andere wat je moet begrijpen als je in een liefdesrelatie zit, is dat beide betrokken personen hun eigen verwachtingen hebben van de relatie. Als de persoon die verliefd op je is altijd zeurt over wat je fouten zijn en nooit enige steun biedt, zul je merken dat je alleen bent in je leven. Als de persoon een succesvolle liefdesrelatie zou willen hebben, zou hij of zij begrijpen dat je ook je eigen set van gebreken en onvolkomenheden hebt.

Dit begrip is zeer belangrijk omdat dit is wat u zou helpen leren hoe om te gaan met het probleem als het zich voordoet. Bijvoorbeeld, als je echtgenoot of zelfs een kind bij dergelijke relaties, voortdurend kritiek op je heeft en zegt dat je egoïstisch bent en niet meewerkt, moet je leren om meer acceptatie te hebben. De aard van de persoon zou zijn om egoïstisch en niet meewerkend te zijn, omdat zo iemand niet gelukkig zou zijn tenzij hij volledige controle over de situatie heeft.

Als de kritiek niet te verdragen is, dan moet je luisteren en proberen te begrijpen wat de ander zegt. Het is essentieel om een objectieve kijk op de relatie te krijgen, zodat u zult weten of de kritiek die uw ex-man uit, echt nodig is. Als je een goede liefdesrelatie hebt met je ex-man, dan zou hij je goed moeten behandelen. Als je echter merkt dat je voortdurend bekritiseerd wordt door je ex-man, dan moet je klaar zijn voor een scheiding. Een goede manier om met het probleem om te gaan is om dingen uit te praten met je ex-man.

https://coachregio.nl/