Het Thuisgevoel
Image default
Auto's en Motoren

Kan ik mijn rittenregistratie met een app bijhouden?

Het registreren van alle ritten die u maakt kan op een aantal manieren: handmatig, met een rittenregistratie app of met een ritregistratiesysteem. Onderstaand beschrijven we per mogelijkheid de voor- en nadelen.

 

Ritregistratie handmatig bijhouden

Dit is verreweg de meest tijdrovende manier om een ritregistratie bij te houden: handmatig. Met pen en papier noteert u per rit de datum, begin- en eindstand van de kilometerteller, het vertrek- en aankomstadres, de route die u heeft gereden, of u heeft omgereden en wat het karakter van de rit is (zakelijk of privé). Om dit bij iedere rit handmatig bij te houden en later in te voeren in Excel neemt veel tijd in beslag en er is een hoog risico op een foutieve ritregistratie.

 

Bijhouden via rittenregistratie app

Er zijn verschillende rittenregistratie apps die u kunt gebruiken om de ritregistratie bij te houden. In grote lijnen is dit te verdelen in een rittenregistratie app waarin u zelf aangeeft wanneer u gaat rijden en een rittenregistratie app die gekoppeld is aan een ritregistratiesysteem. U installeert de app op de smartphone en geeft bij iedere rit aan wanneer u gaat rijden. Als u op de bestemming bent gearriveerd, geeft u dit ook aan in de rittenregistratie app en geeft het karakter van de rit aan. Doordat u nog steeds handelingen moet verrichten, is de kans op een incorrecte ritregistratie nog steeds aanwezig. Gelukkig kan het eenvoudiger, namelijk met een rittenregistratie app met een ritregistratiesysteem.

 

Ritregistratiesysteem

Een ritregistratiesysteem is een klein kastje dat in de auto wordt geïnstalleerd. Na de installatie worden alle ritten automatisch bijgehouden en doorgestuurd naar de rittenregistratie app. U hoeft zelf niets handmatig bij te houden. Het ritregistratiesysteem meet alle gegevens die geregistreerd moeten worden voor een sluitende ritregistratie en u heeft inzicht in alle ritten via uw eigen online account en via de app.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/app/