Het Thuisgevoel
Image default
Auto's en Motoren

Verschillen rittenregistratie apps

Het bijhouden van een rittenregistratie kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. De voornaamste reden is om aan te kunnen tonen dat er met de auto van de zaak maximaal 500 kilometer per jaar privé is gereden. Een andere reden kan zijn om zakelijke kilometers te declareren en dat u de kilometers wilt bijhouden of puur voor eigen administratie een rittenregistratie gaat bijhouden. Wat de reden ook is, het bijhouden van een rittenregistratie is belangrijk en dient foutloos te worden geregistreerd.

 

Rittenregistratie app

De eenvoudigste manier is om gebruik te maken van een rittenregistratie app. In grote lijnen zijn er twee verschillende rittenregistratie apps:

  • Rittenregistratie app waar je handmatig ritten start en beëindigt via de app.
  • Rittenregistratie app die gekoppeld staat aan een rittenregistratiesysteem dat meet via GPS en automatisch alles bijhoudt.

Laatstgenoemde neemt de minste tijd in gebruik voor het bijhouden van een sluitende rittenregistratie. Een rittenregistratie app waar u zelf nog ritten moeten starten en beëindigen neemt tijd in beslag en heeft een grotere kans op fouten, bijvoorbeeld als u vergeet een rit te starten. De rittenregistratie is dan niet meer sluitend.

Bijtelling 2021

Gebruikt u een rittenregistratie app in combinatie met een GPS rittenregistratiesysteem, dan is het belangrijk om te kiezen voor een rittenregistratiesysteem met het Keurmerk Ritregistratiesystemen. De bijtelling 2021 is vastgesteld op 22 procent voor benzine-, hybride- en dieselvoertuigen en 12 procent op volledig elektrische voertuigen. Dat is een stijging in vergelijking met de bijtelling in 2020. Kiest u ervoor om vanaf 2021 een rittenregistratie bij te houden om zo de bijtelling te voorkomen, begin dan vanaf 1 januari 2021 met het bijhouden van een sluitende rittenregistratie. Dat kan handmatig met pen en papier, met een rittenregistratie app (handmatig) of met behulp van een rittenregistratie app gekoppeld aan een rittenregistratiesysteem.

https://www.trackjackeurope.com/rittenregistratie/app/