Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

3 tips die je helpen om beter te slapen

In slaap vallen is voor veel mensen nogal een gedoe. Veel mensen hebben er last van dat ze liggen te piekeren of gaan te laat naar bed. Dit kan ervoor zorgen dat je niet goed slaapt en daardoor niet uitgerust wakker wordt. Dit zorgt er onder andere voor dat jij minder goed functioneert en verhoogt de kans op schadelijke lichaamelijke kwaaltjes. Met deze tips zal jij beter gaan slapen en zal je een betere nachtrust hebben.

 

Slaaptip 1: Zorg ervoor dat je op tijd tot rust komt

Sporten en bewegen voordat je gaat slapen zorgt ervoor dat je beter kan slapen. Sport niet te intensief want dit kan juist een heel ander effect hebben op het slapen. Het lukt dan moeilijker om te ontspannen en dat heeft invloed op de slaapkwaliteit. Buiten dat wordt het afgeraden om 1 uur voordat je gaat slapen gebruik te maken van een beeldscherm . Lichintensiteit van deze beeldschermen zorgt namelijk ervoor dat jij wakker wordt gehouden en niet tot voldoende rust kan komen.

 

Slaaptip 2: Zorg ervoor dat je voobereid bent voor de volgende dag en pieker niet te veel.

Zorg dat je alles klaar hebt om ’s morgens tijdig te beginnen met je werk of school gerelateerde werkzaamheden. leg je kleren dus alvast klaar en zet je overige benodigde spullen ook alvast klaar. Zo kun jij rustig gaan slapen en heb je de volgende morgen minder zorgen. Stop ook met piekeren, want dit kun je beter ook niet doen voordat jij gaat slapen. Dit gepieker houdt je namelijk wakker en dat is het laatste wat jij wilt hebben. Heb je gedachten waar je vanaf wilt komen? Schrijf ze dan op en kijk hier de volgende ochtend naar.

Slaaptip 3: Koop een goedkope boxspring

Het aanschaffen van een goedkope boxspring zal ervoor zorgen dat jij veel beter kan slapen. Veel mensen hebben namelijk last van slechte nachtrust doordat zij een slecht bed hebben. Door een boxspring zal je hier geen last meer van hebben en zal je veel beter in slaap komen. Dit bed biedt namelijk ongekend comfort en zorgt ervoor dat jij in iedere mogelijke slaaphouding goed en uitgerust wakker wordt. Goedkope boxspring kopen wordt daarom aangeraden en gaat je zeker helpen om je algemene nachtrust flink te verbeteren!

Koop een boxspring van 140×200

Ben je single en ben je op zoek naar een boxspring waar jij comfortabel in kan slapen? Dan is een boxspring 140×200 aan te raden. Dit bed zal er namelijk voor zorgen dat jij altijd uitgerust wakker wordt en je hoeft je geen zorgen te maken over een slechte nachtrust. Bovendien biedt het bed voldoende ruimte om te bewegen in je slaap. Deze soort boxsprings kun je overal aan te schaffen maar over het algemeen wordt het aangeraden om dit te doen bij een professional.