Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

3d printen, wellicht een hobby voor u?

Of u een bedrijf heeft, of u juist het gebruik van een 3d printer gewoon leuk lijkt, het is een feit dat het printen van voorwerpen in 3d een handige uitvinding blijft. Hoewel het lijkt alsof deze uitvinding pas redelijk recent is uitgevonden, is niets minder waar. Het is namelijk zo dat de 3d printer al ontstaan is in het jaar 1990. In dat jaar is het product namelijk ontwikkeld door de MIT van Amerika. Vanaf 2010 zijn deze producten een heel stuk populairder geworden en tevens ook een heel stuk toegankelijker geworden voor consumenten om te kopen. Eén van de bekendste verkopers van 3d print producten is namelijk dan ook AMR. Mocht u dan daarom ook interesse hebben om een 3d printer te willen kopen, dan is het zeker geen verkeerd idee om eens een kijkje te nemen op hun website.

 

Is het een handige investering voor uw bedrijf?

Of het daadwerkelijk een handige investering is voor uw bedrijf, is heel erg afhankelijk van het soort bedrijf dat u namelijk heeft. Als u gespecialiseerd bent in één specifiek product worden graag verkopen aan consumenten, dan is het gebruik van een 3d printer wellicht geen slecht idee. Dit product kan namelijk ondersteuning bieden aan uw productieproces, tevens als het ontwikkelen van eventuele nieuwe producten. AMR heeft ook aangegeven dat het zeker geen slecht idee is om te kijken voor een tweedehands 3d printer, deze zijn vaak namelijk ook nog steeds in een goede staat te verkrijgen. Vaak kunt u Daarom ook Via Marktplaats een tweedehandse printer vinden. wel is het altijd een goed idee om het product van te voren even te testen voordat u hem koopt.

Wat is er meer nodig voor het gebruik van een 3d printer?

Als u een printer dan werkelijk gekocht heeft, dan is het volgende product wat u nodig heeft namelijk de filamenten. Wat een printer nodig heeft aan inkt, heeft een 3d printer nodig aan filamenten. Met dit draad vormig plastic kunt u namelijk al uw producten uitprinten.