Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Afval scheiden voor beginners

Afval scheiden is goed voor het milieu en zorgt voor wat structuur in je leven. Het is niet altijd even makkelijk te bepalen waar welke verpakking heen moet (er zijn ook zoveel verschillende categorieën), maar dat kan je leren. Je kan het al wat makkelijker voor jezelf maken door flessen met statiegeld te kopen, dan hoef je daar vast niet over te twijfelen. Hoe begin je eigenlijk met het scheiden van afval? En waar moet je rekening mee houden? Met de juiste informatie en tips ben jij binnen een mum van tijd een kei in het scheiden van afval.

Rolcontainers huren

Voordat je begint met je afval scheiden, is het voor de eerste keer handig om een aantal rolcontainers huren. Dit maakt het een stuk makkelijker om in te schatten hoeveel ruimte jij straks nodig zult hebben. Schrijf op in welke container wat gaat en sorteer je afval. Twijfel je waar een verpakking in moet? Zoek het dan even op internet en noteer het voor de volgende keer. Wanneer je al je afval hebt gesorteerd en in de containers hebt gedaan, is het tijd om te controleren hoe ver deze zijn gevuld. Je zult merken dat sommige voller zitten dan andere. Dit helpt je met inschatten waar je meer plek voor moet vrij maken. je kunt dan ook bekijken waar je in huis de ruimte hebt om dit afval te scheiden.

Een plekje voor de categorieën

Nadat je weet dat je bijvoorbeeld veel plek nodig hebt voor plastic afval, kan je plek gaan vrijmaken in je garage, keuken of tuin. Zorg ervoor dat het verschil tussen de categorieën duidelijk is, zodat het ook voor je huisgenoten of familie duidelijk is waar ze wat moeten laten. Heb je toch wel erg veel afval? Kies er dan voor om nog eens wat rolcontainers huren zodat je de orde weer even terug hebt. Maak daarna gelijk meer plek vrij, zodat je hier de volgende keer niet tegenaan loopt.

http://rolcontainernederland.nl/