Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Bio-ethanol haarden voor schone energie

De haard in huis zorgt naast het verwarmen van de omgeving ook voor een intieme sfeer. Maar voor wie de klassieke houthaard niet kan installeren, kan kiezen voor bio-ethanol haarden, waarmee je een echt vuur hebt zoals de traditionele haard zonder dat je het rookkanaal hoeft te installeren of speciale werkzaamheden hoeft uit te voeren. Bio-ethanol wordt niet alleen gebruikt in haarden, maar ook in kachels en alle andere constructies die het klassieke brandhout als brandstof vervangen. De opgewekte warmte dient ook om schone elektriciteit op te wekken en je hebt geen gas meer nodig.

 

Veel praktische mogelijkheden

Er zijn veel mogelijkheden om bio-ethanol te gebruiken in plaats van hout: voor het sporadisch aansteken van de haard of voor gasten tijdens het diner op een regenachtige dag. Na gebruik kun je in een paar seconden de brander verwijderen die eenvoudig in de haard wordt geplaatst, om terug te keren naar het gebruik van traditioneel hout. De brander neemt zeer weinig ruimte in de kelder in, hij kan in een kast of in een eenvoudig meubel of lade worden opgeborgen. Er is geen installatie nodig, de praktische verwijderbare steun maakt het plaatsen van de brander snel en eenvoudig.

 

Hernieuwbare schone bron

Bio-ethanol kan een hernieuwbare en schone energiebron worden omdat het geen verontreinigende en kankerverwekkende stoffen aan het milieu afgeeft. In de winter kan een bio-ethanol haard een uitstekend alternatief zijn, waarmee je flink kunt besparen op je gasrekening of andere soorten brandstof voor de verwarming van woningen. Om het maximale uit je verwarmingssysteem met bio-ethanol te halen, raden we je aan om een ​​systeem te gebruiken dat de warmte in je huis vasthoudt: zo verbruik je minder en krijg je meer, terwijl de waarde van je huis ook stijgt. Een bio-ethanol haard is de perfecte keus als je wilt besparen!