Het Thuisgevoel
Image default
Bedrijven

Bohemian interieur

Bohemian interieur

De bohemian, boho-chic trend is een stijl die al een hele tijd bestaat. Het werd oorspronkelijk veroorzaakt door de hippiebeweging in Ibiza in de jaren 1960 en vervolgens gepopulariseerd naar andere plaatsen zoals Amsterdam waar het nog meer mainstream werd. Dit soort mode legt de nadruk op het gebruik van verschillende kleuren in een keer, wat misschien niet conventioneel is, maar dit betekent ook dat je weg kunt komen met welke kleurencombinatie dan ook zonder al te veel op te vallen! Het woord “bohemien” of BOHO/BOUHOI (zoals het in het Frans wordt uitgesproken) komt eigenlijk uit Bohemen, een gebied dat tegenwoordig in Tsjechië ligt.

Brocante woonkamer

Tweedehands meubilair en decoraties vormen het middelpunt van een brocante interieur. Dit geeft vaak de sfeer dat achter elk stuk een verhaal schuilgaat, of je het nu echt op de rommelmarkt hebt gevonden of er gewoon een met een oudere “look” hebt gekocht. Het gaat niet om perfect onderhouden antiek dus je meubels mogen verweerd en verschoten zijn maar hoeven niet oud te zijn!

Japandi woontrend

Scandinavië en Japan liggen misschien aan twee verschillende kanten van de wereld, maar ze zijn verenigd door hun gedeelde liefde voor minimalisme. Japandi is een frisse interieurtrend die deze contrasterende stijlen samenbrengt: wat hen samenbracht was niet waar ze vandaan kwamen of hoe ver ze geografisch uit elkaar lagen, maar eerder hun eenvoudige maar organische benaderingen van inrichten.

Scandinavisch design

Scandinavisch design ontstond in de jaren 1930. Ontwerpers als Alvar Aalto en Arne Jacobsen worden gezien als de grondleggers ervan, met de nadruk op duurzaamheid, eenvoud en functionaliteit zonder het plezier (in het gebruik van meubels) uit het oog te verliezen. Charles Eames werd ook beïnvloed door deze kenmerken (en Scandinavische ontwerpers werden geïnspireerd), zodat elementen van Scandinavisch kunnen worden gevonden in zowel interieurontwerp en meubelontwerpen vandaag

https://www.homemeubels.nl/blog/bohemian-interieur/