Het Thuisgevoel
Image default
Woning en Tuin

Doe zelf je kantoorinrichting met dit artikel!

Ben jij van plan om binnenkort een ruimte te gaan huren voor je onderneming? Dan is het vanzelfsprekend dat je aan kantoorinrichting moet gaan doen. Het inrichten van een kantoor is echter complexer dan men in eerste instantie zou denken. Om je hier wegwijs in te maken zullen we hieronder kort stilstaan bij de belangrijkste punten op het gebied van kantoorinrichting. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je een goede keuze zult gaan maken. Mocht je naar aanleiding van onderstaande punten toch nog additionele vragen hebben, dan is het zeker aan te raden om hierover in gesprek te gaan met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat jouw toekomstige kantoorruimte voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Als eerst bij kantoorinrichting: het kiezen van een vloer

Een van de eerste elementen waar je rekening mee dient te houden voordat je gaat beginnen met kantoorinrichting is de vloer. Hierbij is het goed om te kijken naar wat je wilt uitstralen met jouw bedrijf. Over het algemeen kun je kiezen uit enerzijds een vloerbedekking terwijl je aan de andere kant kunt kiezen voor laminaat. Ieder type vloer heeft weer zijn voordelen. Vloerbedekking gaat bijvoorbeeld langer mee, maar heeft qua uitstraling weer een iets minder goed effect. Om deze reden is het goed om van tevoren te kijken naar wat je wilt en om op basis hiervan een gesprek aan te gaan met een specialist. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde keuze gaat maken, want als eenmaal de vloer gekozen is, is er geen weg meer terug en dat heeft impact op de kantoorinrichting.

Kiezen van de juiste meubels

Als je de vloer hebt gekozen conform je wensen, dan is het vervolgens de kunst om een mooie inventaris uit te zoeken. Vind jij ergonomisch werken in deze tijd bijvoorbeeld belangrijk? Dan is het gebruikelijk dat je voor zit sta bureaus gaat. Hierbij is het tevens ook goed om rekening te houden met de richtlijnen van de ARBO. Zo moeten bureaus en bureaustoelen voldoen aan bepaalde eisen. Het is aan te raden om deze eisen in je achterhoofd te houden als je op het punt staat om meubels uit te kiezen voor je kantoorruimte.

Denk ook aan de accessoires

Als je vervolgens de vloer en de belangrijkste meubels hebt uitgekozen is het vervolgens goed om je kantoor verder aan te kleden met kantoorinrichting. Dit kun je doen middels accessoires. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een mooi schilderij aan te schaffen of je kantoor te voorzien van prachtige planten. Als we kijken naar de laatste trends van afgelopen jaar zien we dat een plantenmuur steeds populairder wordt. Aan de ene kant ziet dit er mooi uit en aan de andere kant is het ook goed voor het zuurstofgehalte van een kantoor. Ben jij benieuwd naar hoe dit er in realiteit uit ziet? Dan is het zeker aan te raden om eens naar Officemania.nl te gaan, die deze producten aanbiedt. Hierdoor krijg je direct een goed beeld van de mogelijkheden en voorkom je verrassingen.